ارائه مدل توسعه حرفه ای مدیران با رویکرد آینده پژوهی در آموزشگاه های استان مازندران

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه توسعه­ آموزش جندی­ شاپور، دوره: 11، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_EDJ-11-1_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 399
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه حسن زاده کفشگرکلائی

دانشجوی دکتری، گروه مدیریت آموزشی، دانشگاه آزاد اسلامی، بابل، ایران.

عبدالله علی اسماعیلی

عضو هیات علمی، گروه مدیریت آموزشی، دانشگاه آزاد اسلامی، بابل، ایران.

وحید فلاح

عضو هیات علمی، گروه مدیریت آموزشی، دانشگاه آزاد اسلامی، ساری، ایران.

چکیده

هدف از این پژوهش ارائه مدل توسعه حرفه ای مدیران با رویکرد آینده پژوهی در آموزشگاه های استان مازندران بود. روش پژوهش آمیخته اکتشافی متوالی بود. با توجه به رویکرد آینده پژوهی در تحقیق، از روش هنجاری از نوع سناریو نویسی استفاده شد. جامعه آماری در مرحله کیفی پژوهش، خبرگان رشته مدیریت آموزشی در واحدهای دانشگاهی استان تهران و مازندران بودند که برای انجام بخش کیفی پژوهش انتخاب شدند. روش نمونه گیری در مرحله کیفی هدفمند بود که با ۱۵ نمونه به تشخیص کفایت داده ها برای مدل سازی رسید. جامعه آماری در بخش کمی تعداد ۶۱۰۰ نفر از مدیران آموزشگاه های علمی و مدیران مدارس ابتدایی و متوسطه اول و دوم در شهر و روستا در سطح کل استان مازندران در سال ۹۸-۹۷ بود. روش نمونه گیری در مرحله کمی خوشه ای تصادفی بود که بر اساس فرمول کوکران تعداد ۳۶۴ نفر نمونه برآورد شد. بر اساس تجزیه و تحلیل داده های کیفی حاصل از مصاحبه های عمیق و اکتشافی و کدگذاری متن مصاحبه ها، طبق نظر مشارکت کنندگان، ۵۴ کد باز و ۸ مقوله و ۴ کد محوری تعیین شد. در مرحله کمی پژوهش، پرسشنامه محقق ساخته با۵۴ مولفه طراحی که سوالات آن بر اساس معیارهای استخراج شده از مرحله کیفی بود. یافته های تحقیق نشان داد مدل توسعه حرفه ای مدیران با رویکرد آینده پژوهی از چهار بعد مهارت های موردنیاز مدیران و توانمندی های موردنیاز مدیران و کارکرد مسوولیت اجتماعی مدیران و کارکرد توسعه و بهبود سازمانی تشکیل شده است. سپس با استفاده از ماتریس تحلیل تاثیرات متقابل دو سناریو برای آینده تدوین گردید.       

کلیدواژه ها

توسعه حرفه ­ای, مدیران, رویکرد آینده پژوهی. آموزشگاه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.