ارائه یک الگوی راهبری سازمانی با رویکرد توسعه کارآفرینی سازمانی به منظور ارائه یک مدل آموزشی – ساختاری

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه توسعه­ آموزش جندی­ شاپور، دوره: 12، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_EDJ-12-1_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 497
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کامران رسولی

دانشجوی دکتری کارآفرینی، گروه کارآفرینی، واحد علی آباد کتول، دانشگاه آزاد اسلامی، علی آباد کتول، ایران.

پرویز سعیدی

عضو هیئت علمی، گروه حسابداری و مالی، واحد علی آباد کتول، دانشگاه آزاد اسلامی، علی آباد کتول، ایران.

محمود رضا چراغعلی

عضو هیئت علمی، گروه مدیریت، واحد علی آباد کتول، دانشگاه آزاد اسلامی، علی آباد کتول، ایران.

محمدباقر گرجی

عضو هیئت علمی، گروه مدیریت، واحد علی آباد کتول، دانشگاه آزاد اسلامی، علی آباد کتول، ایران.

چکیده

هدف پژوهش حاضر ارائه یک الگوی راهبری سازمانی با رویکرد توسعه کارآفرینی سازمانی به منظور ارائه یک مدل آموزشی – ساختاری بود. پژوهش از دیدگاه هدف کاربردی و به لحاظ روش کمی و کیفی و برحسب رویکرد آمیخته – اکتشافی است. جامعه آماری تحقیق در فاز کیفی اساتید دانشگاهی، مدیران و کارشناسان خبره و موفق و در فاز کمی کلیه کارکنان شاغل در حوزه های مدیریتی و اجرایی بانک کشاورزی بود. در بخش کیفی نمونه گیری به روش گلوله برفی انجام شد و این بخش پس از مصاحبه با ۲۰ نفر از خبرگان به اشباع نظری رسید. حجم نمونه در بخش کمی بر اساس فرمول کوکران برابر با ۳۷۷ نفر محاسبه شد که برای اطمینان بیشتر پرسشنامه میان ۴۰۰ نفر توزیع شد و نمونه گیری به روش تصادفی انجام شد. ابزار گردآوری اطلاعات در فاز کیفی یک پرسشنامه حاوی سوالات باز برای مصاحبه و در فاز کمی یک پرسشنامه محقق ساخته بود که روایی و پایایی آن به شیوه های مختلف بررسی و تایید شد. متن مصاحبه ها با نرم افزار MAXQDA ۲۰۱۸ بررسی شد و ابعاد و مولفه های مدل شناسایی شدند. سپس مدل تحقیق با استفاده از رویکرد تحلیل عاملی تاییدی و نرم افزار SMARTPLS ۲.۰ بررسی شد و تمامی ابعاد و مولفه های آن مورد تایید قرار گرفتند. نتایج تحلیل های کیفی و کمی نشان داد که الگوی راهبری سازمانی با رویکرد توسعه کارآفرینی سازمانی به ترتیب اهمیت شامل سه بعد ساختاری، محیطی و رفتاری هستند. البته نتایج تحلیل عاملی نشان داد هر سه بعد تاثیرگذاری بالایی در الگوی راهبری سازمانی دارند. بعد رفتاری شامل دو مولفه ویژگی­های شخصی و مهارت­های بین فردی و بعد ساختاری شامل پنج مولفه فرهنگ سازی سازمانی، شفافیت، مشارکت و کارتیمی، ارزش های سازمانی و هنجار سازمانی بود.

کلیدواژه ها

مدل آموزشی – ساختاری, راهبری سازمانی, رویکرد توسعه کارآفرینی سازمانی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.