بررسی کمی و کیفی آب رودخانه قزل اوزن در استان زنجان و ارائه راهکارهایی بمنظور استفاده
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: پنجمین همایش ملی مهندسی محیط زیست
- کد COI اختصاصی: CEE05_639
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1441
نویسندگان
کارشناس ارشد گروه مهندسی آب دانشگاه بوعلی سینا
کارشناس ارشد زمین شناسی و معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای ه
چکیده
در این بررسی و پژوهش، پایش کیفی آب رودخانه قزلاوزن ( که یکی از رودخانههای مهم در شمال غرب کشور است)، از نظر خورندگی و رسوب گذاری با معیارهای لانژیلر، رایزنر و پوکوریوس بر اساس تعادل شیمیایی بین املاح موجود در آب در دو نیمه سال بررسی شده است و در نهایت به ارائه راهکارهای مناسب بمنظور ارتقاء بهره وری در بخش کشاورزی می پردازد تا از زیانهای ناشی از کیفیت نامطلوب آب رودخانه قزلاوزن، کاسته شود. نتایج نشان داد متوسط شاخص اشباع لانژیلر برای رودخانه قزلاوزن معادل22/1، شاخص اشباع رایزنر83/5 و نمایه پوکوریوس66/4 می باشد. مقایسه نمایه ها، تمایل به رسوب و خورندگی را نشان داد که باید جهت جلوگیری از تشکیل رسوب و خورندگی لوله های انتقال آب به فکر راه چاره ای بود تا از هزینه های هنگفت تعویض لوله ها جلوگیری گردد و در راستای ارتقاء سلامت منابع آب و خاک گام برداشته شود. بر اساس شاخص اشباع لانژیلر تشکیل کمی رسوب به همراه خوردگی و بر اساس نمایه پوکوریوس تمایل به خورندگی دیده می شود. تشخیص نوع کشت در مناطق دارای آب شور و جلوگیری از کاهش عملکرد محصول در این مناطق نیازمند مطالعه اساسی است، لذا در این تحقیق به بررسی کیفیت نمونههای برداشت شده از رودخانه قزل اوزن پرداخته شده و در نهایت کیفیت آب این رودخانه با روشهای کشت مطابقت داده می شود و سپس به ارائه راهکارهای مناسب جهت استفاده از آب رودخانه قزل اوزن بمنظور استفاده بهینه از آب این رودخانه جهت ارتقاء بهره وری مصرف آب در شبکه ها پرداخته می شودکلیدواژه ها
قزل اوزن ، آلودگی، مدیریت ، سلامت منابع، راهکارمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.