حذف بیولوژیکی آمونیاک از پساب و تعیین شرایط بهینه عملیاتی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس ملی پژوهش های نوین در علوم و مهندسی شیمی
  • کد COI اختصاصی: CCES12_023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 618
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرشاد رحیم پور

دانشگاه رازی کرمانشاه

لیلا سلاطی

دانشگاه رازی کرمانشاه

چکیده

نیتروژن و ترکیبات آن با آزاد شدن در محیط از آلوده کننده های مهم در پساب ها می باشند که موجب تغییر در محیط زیست و اکوسیستم میگردند. فرایندهای بیولوژیکی حذف نیتروژن به طور معمول شامل دو مرحله مجزای نیتریفیکاسیون و دنیتریفیکاسیون میباشند. امروزه جهت کاهش هزینه های اقتصادی روش نیتریفیکاسیون و دنیتریفیکاسیون بصورت همزمان SND رواج بیشتری دارد. جهت حذف آمونیوم از نمونه پساب پتروشیمی اوره و آمونیاک کرمانشاه، نمونه ای از پساب در محیط BSM با حضور آمونیوم کلراید به عنوان تنها منبع نیتروژن کشت داده شد. باکتری نیتریفیکاسیون هتروتروف با انجام کشت خطیهای متعدد بدست آمد. فاکتورهای اصلی بر فرآیند نیتریفیکاسیون هتروتروف - دنیتریفیکاسیون هوازی شامل منبع کربن، نسبت کربن به نیتروژن، دما، pH اولیه و غلظت اکسیژن محلول مورد بررسی قرار گرفتند. سدیم سیترات به عنوان بهترین منبع کربن برای این گونه شناخته شد. گونه شناسایی شده میزان ۹۸/۶۶ درصد آمونیوم را حذف کرد. بهترین شرایط عملیاتی با روش آماری سطوح پاسخ با استفاده از نرمافزار MODDE۸ دمای ۲۵ درجه سانتیگراد، pH برابر با ۸، دور شیکر برابر با ۱۲۰ دور بر دقیقه و نسبت کربن به نیتروژن برابر با ۱۳ تعیین گردید. پدیده دنیتریفیکاسیون هوازی با تشخیص نیتریت به عنوان تنها منبع نیتروژن توسط گونه اثبات گردید.

کلیدواژه ها

تصفیه پساب- حذف آمونیوم- نیتریفیکاسیون هتروتروف- دنیتریفیکاسیون هوازی- نیتریت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.