بررسی اهمیت اقتصاد در قرآن کریم با استفاده از یک الگوریتم ابتکاری

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس ملی علوم و مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات
  • کد COI اختصاصی: CECCONF12_036
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2730
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زینب علوی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان

محمدرضا یمقانی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان، گروه کامپیوتر

چکیده

با خواندن قرآن کریم و تفاسیر مختلف، می توان به این نتیجه رسید که اسلام در همه قلمروها از جمله اقتصاد کارایی دارد. دین اسلام، خوشبختی در دنیا و آخرت را همزمان مورد توجه قرار داده و دنیا را مزرعه آخرت معرفی کرده است. در نتیجه انجام رفتار های اقتصادی مفید مجاز در حوزه ارزشهای اسلامی، مطلوب و شایسته است. در واقع مسلمانان باید از تعالیم ارزشمند اسلام بهره برده و مسیر رشد و توسعه در سطوح مختلف جامعه را بر اساس آن ها طی کنند. از دید قرآن کریم، اقتصاد فقط رفتار انسانی در تولید، توزیع و مصرف نیست، بلکه هر رفتاری از جمله رفتار اقتصادی و فعالیتهای اقتصادی به عنوان یک عملی است که در چارچوب ارزشهای الهی باید توسعه و معنا یابد. در نتیجه می توان گفت: علم اقتصاد بدون عمل انسانی معنا نمییابد . همانطور که خداوند متعال در قرآن کریم می فرمایند : " این فعل باید عالمانه و عاقلانه در چارچوب نظام ارزشی خلافت الهی انسان در راستای آبادانی زمین باشد، در غیر این صورت موجب فساد در زمین و عبور از مسئولیت الهی انسان میشود". با توجه به مطالب گفته شده می توان به این نتیجه رسید که اقتصاد اسلامی از دید قرآن کریم، مجموعه قواعد کلی در زمینه روش تنظیم حیات اقتصادی و حل مشکلات اقتصادی است که در راستای تامین عدالت اجتماعی برای رسیدن به سعادت بشر مورد توجه قرار میگیرد. هدف این پژوهش این است که با توجه به واژگان اقتصادی موجود در قرآن کریم، بتوانیم سوره ها و آیات مرتبط با اقتصاد اسلامی را تشخیص و با توجه به آن ها اهمیت پیشرفت اقتصادی را از منظر قرآن بیان کنیم . در ابتدا به معرفی آموزه های اقتصادی می پردازیم. سپس واژگانی که در حوزه اقتصادی هستند و در قرآن به آن ها اشاره شده است را بیان کردیم، در نهایت با استفاده از یک الگوریتم، آیات و سوره هایی که شامل این واژگان می شوند و سهم تعداد آیات اقتصادی سوره های مربوطه را به درصد محاسبه می کنیم.

کلیدواژه ها

اقتصاد در قرآن کریم ، اقتصاد اسلامی ، پیشرفت اقتصادی ، علوم مهندسی و قرآن کریم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.