دانشگاه، یادگیری الکترونیکی، و اخلاق مراقبت
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: چهاردهمین کنفرانس ملی و هشتمین کنفرانس بین المللی یادگیری و یاددهی الکترونیکی
- کد COI اختصاصی: ICELEARNING14_049
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 437
نویسندگان
استادیار علم اطلاعات و دانششناسی، دانشکده مدیریت، دانشگاه تهران
چکیده
امروزه دانشگاه به لحاظ اخلاقی با چالش های متعددی مواجه است. مهمترین مسئله ای که اصل «ایده دانشگاه» را به چالش می کشد عبارت است از تنش بین رسالت تعلیمی-تربیتی دانشگاه (بیلدونگ) با سودمندی عملی ای که جامعه و دولت از آن انتظار دارند. این وضعیت که در فعالیت های یادگیری الکترونیکی دانشگاه نیز مشاهده می شود، تامل درباره بنیادهای اخلاقی دانشگاه را ضروری می سازد. مقاله حاضر درصدد است بر مبنای اصول اخلاق مراقبت، راه حلی برای چالش های اخلاقی یادگیری الکترونیکی در دانشگاه در عصر حاضر بیابد. نگارنده پس از تشریح مفهوم « بیلدونگ » به مثابه اصل اخلاقی دانشگاه مدرن، اصول و مبانی را به اختصار شرح می دهد و در انتها دلالت های آن را برای عمل « اخلاق مراقبت » اخلاقی در دانشگاه تشریح می کند. بر این اساس، ما نیازمند احیاء حس اخلاقی در دانشگاه بر مبنای «اخلاق مراقبت» هستیم تا فعالیت دانشگاهی به نحوی توام با مراقبت و پروا و مبالات به انجام برسد. همه کسانی که به نوعی مشغول فعالیت در دانشگاه هستند، به ویژه استادان و دانشجویانی که در زمینه یادگیری الکترونیکی فعالیت می کنند، باید علم را رسالت و وظیفه وجودی خود بدانند و با تعلق خاطر و مراقبت به آن رو کنند. تنها در این صورت است که دانشگاه به یک سازمان فرهنگی و اخلاقی برای فعالیت اصیل علمی تبدیل می شود.کلیدواژه ها
دانشگاه، یادگیری الکترونیکی، اخلاق مراقبت، پروا، مبالات، بیلدونگ، مارتین هایدگرمقالات مرتبط جدید
- بررسی عوامل موثر بر توسعه عملکرد شغلی در سازمان تامین اجتماعی مورد مطالعه استان مازندران
- مروری بر شایستگی های مدیران منابع انسانی در راستای تفکر پارادوکسی
- توصیف نقش سیستم های اطلاعاتی منابع انسانی در مدیریت منابع انسانی مبتنی بر شواهد
- از تکنواسترس تا نارضایتی: نقش میانجی تعارض کار-خانواده در سازمان انتقال خون ایران
- تغییر در ادراک کارکنان هنگام ادغام هوش مصنوعی با مدیریت منابع انسانی با نقش واسطه اعتماد به فناوری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.