مشخصات نویسندگان کتاب کاربرد رنگ در فضاهای شهری متناسب با عملکرد هر فضا
چکیده کتاب:
گرایش و جهت اصلی این پژوهش شاخه ای است از «علم روانشناسی محیط». این رشته از روانشناسی شاخه ایست میان رشته ای که با معماری، معماری منظر و شهرسازی رابطه ای نزدیک دارد. آنچه روانشناسی محیط را از سایر شاخه های روانشناسی مجزا می سازد، همانا بررسی ارتباط رفتارهایی متکی بر روان انسان و محیط کالبدی است. رنگ ماهیتی سایکوفیزیولوژیک دارد و ازجمله خصوصیاتی است که در کنار شکل، ابعاد، جنسیت و بافت هر شیء، حجم یا فضای آن را به ما می شناساند . در محیط شهری رنگ را همه جا می توان دید. در بناها و فضاهای قدیم، رنگ های طبیعی مصالح محلی که بناها به وسیله آنها ساخته می شد، به شهر چهره ای هماهنگ و همگون میداد و با روحیه، اقلیم و فرهنگ مردم نیز بیشتر مطابقت می کرد به این ترتیب رنگ هر شهر تثبیت شده بود و جنبه ای از هویت آن محسوب می شد. اما شهرهای امروز ما یک بوم رنگی بی هویت و مغشوش هستند و گاهی موجب تشدید افسردگی، روان پریشی و تنش های افراد جامعه می شوند و در بسیاری موارد هیچگونه اصول و مبانی مدونی برای محیط های شهری وجود ندارد . از سوی دیگر توجه به جنبه های عملکردی و فیزیکی رنگ بدون توجه به ابعاد و تاثیرات روانی آن باعث آزاردهنده بودن رنگ های به کار رفته در محیط می شود. اما درواقع باید عواملی مانند ویژگی های محیط، اقلیم و فرهنگ را با اصول و طراحی رنگ تلفیق نمود و حتی مردم را در انتخاب رنگهای مناسب برای محیط زندگیشان هدایت کرد . لذا به طور کلی شهرهای امروز ما نیازمند نگرشی جامع نسبت به مسئله رنگ هستند تا در
کنار سایر مسایل شهری، رنگ نیز طراحی شده و سازماندهی یابد. لذا این پژوهش با تاکید بر پتانسیل های غنی کشور برای خلق پالت ایرانی -اسلامی رنگ در شهرها، به شناسایی ابعاد، شاخص ها و متغیرهای موثر در ایجاد پالت رنگی شهر و شناسایی روشهای مداخله مشارکت و نظرات مردمی در تهیه پالت رنگی فضاهای شهری و نهایتا ارائه راهبردها و سیاست های برنامه ریزی کاربرد رنگ ها در فضاهای شهری به تفکیک عملکرد هر فضا می پردازد.
کد کتاب/لینک ثابت به این کتاب
کد یکتای اختصاصی (COI) این کتاب در پایگاه سیویلیکا میباشد و برای لینک دهی به این کتاب می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت کتاب در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/1224500/
فهرست مطالب کتاب
(برای نمایش کلیک نمایید)طرحهای پژوهشی و مطالعاتی کشور
مدیریت اطلاعات پژوهشی
مقالات مرتبط جدید
- بررسی کارکرد موضوعات زیست محیطی در اقامتگاه گردشگری
- تبیین مولفه های طراحی مسکن انعطاف پذیر با تاکید بر پیش ساختگی در مسکن سازمانی؛ نمونه موردی مسکن سازمانی در اهواز
- بررسی پارامترهای بهسازی لرزه ای در ساختمانهای بتن با استفاده از سیستم جداسازلرزه ای LRB
- بررسی و ارزیابی میزان تاب آوری تاسیسات شهری در برابر تهدیدات انسان ساخت
- بررسی و مقایسه تاثیر افزودنیهای الیاف، پلیمر و نانو بر ویژگیهای مخلوط های آسفالت گرم
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این کتاب به سیویلیکا افزوده شده اند.
طرح های پژوهشی مرتبط جدید
- ضوابط و مقررات شهرسازی و معماری برای افراد دارای معلولیت
- مبانی مدیریت خطرپذیری در شهرها
- آشنایی با رنگ های سرد و کاربردهای آن ها
- کتاب شناسی مطالعات معماری و شهرسازی ایرانی اسلامی
- رهنمودهای مناسب سازی پایانه های حمل ونقل برای افراد دارای معلولیت
طرح های پژوهشی فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این کتاب به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.