تعیین میزان تجمع فلزات سنگین در آب ، رسوب و گیاهان ماکروفیتی تالاب انزلی
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: پنجمین همایش ملی مهندسی محیط زیست
- کد COI اختصاصی: CEE05_605
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2015
نویسندگان
کارشناس ارشد شیمی ، مرکز تحقیقات آبزی پروری آبهای داخلی کشور ،بندر انز
معاون پژوهشی ، مرکز تحقیقات آبزی پروری آبهای داخلی کشور (بندر انزلی
چکیده
در این تحقیق میزان غلظت فلزات مس ، روی ، سرب و کادمیم در آب ، رسوبات سطحی و همچنین در بافت دوگونه از گیاهان آبزی(تراپا ، سراتیفیلوم ) در دو منطقه تالاب انزلی (تالاب سیاکشیم ، تالاب آبکنار ) تعیین گردید . جداسازی نمونه های آب جهت سنجش فلزات سنگین بر اساس روش استخراج مایع – مایع و هضم شیمیایی نمونه های رسوب به روش هضم تر و نمونه های بافت گیاهان آبزی پس از تفکیک وشناسایی به روش هضم تر و از ترکیب اسید های نیتریک ، سولفوریک و پرکلریک استفاده شد و با استفاده از دستگاه جذب اتمی شعله تعیین غلظت گردید . نتایج حاصل نشان می دهد که میانگین غلظت فلزات در آب و رسوبات تالاب به ترتیب برای فلزات مس (74/1، 08/11) روی ((754/0، 14/73) سرب (113/0، 87/8) کادمیم (044/0، 02/1) ppm بوده است . میانیگن غلظت فلزات مورد مطالعه در بافت گیاهان آبزی تراپا و سراتیفیلوم به ترتیب برای فلزات مس (81/0±49/8، 76/2±66/7) روی (45/9±07/57 ، 3/14±36/54) سرب (87/0±87/14 ، 81/1±57/11) کادمیم (97/0±04/2 ، 34/1±876/0) میکرو گرم بر گرم وزن خشک اندازه گیری شده است . نتایج نشان میدهد که غلظت فلزات سنگین در گونه های مختلف گیاهی متفاوت بوده ومیزان تجمع فلزات سنگین در بافت گیاهان منطقه تالاب سیاکشیم نسبت به تالاب آبکنار بیشتر بوده است . این بررسیها نشان می دهد که میزان غلظت فلزات سرب در آب و کادمیم در رسوبات از محدوده غلظت معمول آنها در آب و رسوب بیشتر می باشد و همچنین این نتایج بیانگر افزایش چشمگیر غلظت فلزات مورد مطالعه در تالاب سیاکشیم بوده استکلیدواژه ها
تالاب انزلی ، فلزات سنگین ، گیاهان ماکروفیتی ، دستگاه جذب اتمی ، تراپامقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.