اصول جرم انگاری در فضای سایبر

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: ششمین همایش چالش های مدیریت قضایی و دادرسی در قوه قضائیه
  • کد COI اختصاصی: LAWMAYBOD06_066
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 873
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوالفضل اسدی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه حقوق جزا و جرم شناسی، واحد میبد، دانشگاه آزاد اسلامی، میبد، ایران.

عبدالرضا برزگر

عضو هیات علمی گروه حقوق عمومی، واحد میبد، دانشگاه آزاد اسلامی، میبد، ایران

چکیده

یکی از دستاوردهای نوین بشر در عصر جدید، به وجود آوردن فضایی تحت عنوان فضای سایبر یا فضای مجازی می باشد. این فضا علاوه بر فواید بی شماری که برای بشر دارد، می تواند دست مایه ی سوء استفاده های بسیاری نیز قرار گیردبدین ترتیب، نسبت به حقوق جزا و جرایمی که در این حوزه شکل می گیرد، قابل پیش بینی می باشد به علاوه، فضای سایبر با فضای فیزیکی تفاوت های چشم گیری دارد و این تفاوت ها، تفاوت در ویژگی های جرایم ارتکابی در فضای سایبر و جرایم ارتکابی در فضای فیزیکی و متعارف را به دنبال دارد. پیشرفت شتابان فناوری اطلاعات در سال های اخیر دستاوردها و دگرگونی های بی شماری را در ابعاد گوناگون زندگی بشر به وجود آورده است. بیشتر فعالیت های روزمره زندگی به نوعی وابسته به رایانه هاست و روز به روز بر این وابستگی افزوده می شود. این فناوری بزرگ که در ابتدا برای آسایش و رفاه هرچه بیشتر انسان ها مورد بهره برداری قرار می گرفت به تدریج به ابزاری برای مجرمان، جهت نیل به آمال مجرمانه نیز تبدیل شد. امروزه فعالیت بزهکارانه عمومی، دیگر منحصر به دنیای حقیقی نیست.پس از بررسی ها و مطالعاتی که ضمن این پژوهش صورت گرفت می توان نتیجه گرفت که اصل ضرورت جایگاه ویژه ای در پیشگیری از جرایم سایبری دارد همچنین قانونگذار برای جرم شناسی یک رفتار ملزم به این است که اصول و قواعدی از جمله اصل مشروعیت و جرم انگاری و اصل ضرورت را رعایت نماید.

کلیدواژه ها

اصل مشروعیت،جرم انگاری،جرایم سایبری،نظام حقوقی ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.