چگونگی رفع ابهام از رای داور در زمان اجرا با مطالعه تطبیقی در اسناد بین المللی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: ششمین همایش چالش های مدیریت قضایی و دادرسی در قوه قضائیه
  • کد COI اختصاصی: LAWMAYBOD06_031
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2710
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید حسن حسینی مقدم

استادیار گروه حقوق خصوصی دانشگاه مازندران بابلسر،بابلسر ،ایران

محدثه فتح الهی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه حقوق خصوصی دانشگاه شمال آمل،ایران

چکیده

یکی از شیوه های رایج فصل اختلافات بین طرفین، داوری است. از ویژگی های حکم دادگاه قطعی و لازم الاجرا بودن آن است که رای صادره توسط داور نیز به مانند حکم دادگاه از این ویژگی برخوردار است. برخلاف رای دادگاه، در داوری طرفین اختلاف، حق اعتراض نسبت به رای صادره را نخواهند داشت و فقط تحت شرایطی خاص، امکان ابطال رای داور وجود دارد. حال اگر رای داور دارای ابهام باشد، با توجه به عدم امکان اعتراض به رای، در زمانی که طرفین در مقام اجرای رای بر می آیند و با نوعی ابهام در آن مواجه می شوند، مرجع صالح برای درخواست رفع ابهام از رای داوری چه مرجعیاست؟ آیا ابهام رای می تواند موجبات توقیف عملیات اجرایی را فراهم کند؟ و آیا مرجع اجرای رای راسا می تواند درخواست رفع ابهام از رای را داشته باشد؟ مرجع رفع ابهام از رای داور دادگاه است و این امر از طریق اخذ نظر از داوران به عمل می آید. هریک از طرفین داوری و نیز مرجع اجرای رای داور حق درخواست رفع ابهام از رای داور را دارند. رای داور قابل اعتراض نیست بلکه در مواردی در ماده ۴۸۹ ق.آ.د.م قابل ابطال است

کلیدواژه ها

ابهام رای، رای داوری، رفع ابهام

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.