ارزیابی اثرات زیست محیطی روش سنتی به توده و خاک جنگل در جنگلهای شمال
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: پنجمین همایش ملی مهندسی محیط زیست
- کد COI اختصاصی: CEE05_588
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1367
نویسندگان
استادیار، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران
دانشجوی کارشناسی ارشد، مهندسی جنگل، دانشگاه تهران
چکیده
چوبکشی با حیوانات در بسیاری از مناطق حتی در کشورهای صنعتی یک انتخاب مناسب است. در مقایسه با تجهیزات چوبکشی زمینی، استفاده از حیوانات بارکش بهمخوردگی، کوبیدگی خاک و صدمه به توده باقیمانده را به طور معنیداری کاهش میدهد. این تحقیق در پارسلهای 220 و 225 بخش نمخانه جنگل آموزشی و پژوهشی خیرود انجام شد. به منظور ارزیابی صدمه به تجدید حیات و گروههای زادآوری در اثر حمل چوب به روش سنتی، قبل و بعد از عملیات حمل چوب، آماربرداری صددر صد از زادآوریهای موجود در مسیرهای مالرو انجام شد. مطالعات مربوط به کوبیدگی خاک در مسیرهای حمل چوب با قاطر انجام شد. در اثر حمل چوب به شیوه سنتی با قاطر 22 درصد از تجدید حیات عرصه جنگل خسارت دیدند و نکته قابل توجه این است که در اثر این شیوه حمل چوب، هیچگونه صدمه به درختان سرپا مشاهده نشد. در مجموع 3/4 درصد از کل منطقه در اثر عملیات حمل سنتی دچار بهمخوردگی و درجاتی از کوبیدگی شدند. آنالیز واریانس اثر دفعات عبور و شیب را بر روی وزن مخصوص نشان داد که دفعات عبور قاطر و شیب و اثر متقابل آنها دارای اثر معنیداری بر وزن مخصوص خاک نیستند (05/0> p). آزمون t جفتی نشان داد که چوبکشی حمل چوب به روش سنتی از نظر آماری اثر معنیداری روی وزن مخصوص خاک در مسیرها قبل و بعد از تردد قاطر داردکلیدواژه ها
اثرات زیست محیطی، روش سنتی حمل چوب، صدمه به توده، کوبیدگی خاکمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.