بررسی و تحلیل آلودگی های آب و رسوبات برخی از حوزه های آبخیز منتهی به خزر
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: پنجمین همایش ملی مهندسی محیط زیست
- کد COI اختصاصی: CEE05_556
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1245
نویسندگان
هیئت علمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آستارا
عضو هیئت علمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آستارا
معاونت فنی شرکت شهر آب خزر
چکیده
با توجه به روند توسعه فزاینده شهری و صنعتی در حوزه های آبخیز، آلودگی آب و خاک از اصلی ترین تهدیدات قرن حاضر محسوب می گردد. افزایش جمعیت و توسعه و تهدیدات مرتبط در حوزه های خزری نیز از این قاعده مستثنی نمی باشد. لذا، بررسی آلودگی های فلزی در حوزه آبخیز تالاب انزلی هدف این تحقیق قرار گرفت. این حوزه آبخیز با مساحتی حدود 20 هزار هکتار اکوسیستمی با ارزش در شمال ایران و در جنوب دریای خزر ایجاد کرده است. 11 رودخانه اصلی که در حوزه آبخیز های تالاب انزلی جریان دارند مورد بررسی کیفیت آب و رسوب قرار گرفتند. در این بررسی ها ابتدا پارامترهای کیفیت آب و غلظت عناصر As ,Cd ,Cr Co ,Cu ,Mo ,Ni, Pb ,V, Znدر رسوبات تالابی و هر یک از رودخانه ها بررسی شد. سپس میزان فلزات سنگین موجود در رودخانه های ورودی به تالاب، بخشی از تالاب که رودخانه به آن وارد شده و رسوبات دریایی برای بخشی از تالاب که مستقیماً با دریای خزر در ارتباط است مقایسه شد. نتایج نشان داد که، بالاتر بودن غلظت هر عنصر در تالاب به تامین آن از رودخانه ها و یا منابع آلوده کننده اطراف آن بستگی داشته و میزان آلودگی تالاب از آلودگی رودخانه های ورودی به آن بیشتر است. بنابراین، احتمالاً منابع آلوده کننده دیگری مانند آلاینده هایی که مستقیماً به تالاب ریخته می شوند مثل فاضلاب های مختلف علاوه بر آلودگی رودخانه ها، علت آلودگی تالابندکلیدواژه ها
حوزه آبخیز، تالاب انزلی، فلزات سنگین، آلودگی آب و خاکمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.