بررسی اثر تهویه مداوم با فشار مثبت بر عملکرد دیاستولیک بطن چپ در بیماران مبتلا به آینه خواب انسدادی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، دوره: 20، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_SKUMS-20-1_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 365
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید صانعی

دانشگاه علوم پزشکی اصفهان

علی یوسفی

دانشگاه علوم پزشکی اصفهان

چکیده

چکیده: زمینه و هدف: یکی از مشکلات بزرگ سلامتی آپنه انسدادی خواب است. هدف مطالعه حاضر تعیین اثر تهویه مداوم با فشار مثبت (CPAP) بر عملکرد دیاستولیک بطن چپ در بیماران مبتلا به آپنه خواب انسدادی (OSA) می باشد. روش بررسی: مطالعه از نوع کار آزمایی بالینی نیمه تجربی می باشد. در این مطالعه ۳۲ بیمار که OSA و اختلال عملکرد دیاستولیک بطن چپ را به طور هم زمان دارند با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. بر اساس نتایج پلی سومنوگرافی و اکوکاردیوگرافی بیماران تحت یک دوره ۳ و ۶ ماهه استفاده از CPAP قرار می گیرند، قبل و بعد از ماه سوم و ششم ازنظر عملکرد دیاستولیک بطن چپ تحت اکوکاردیوگرافی قرار گرفتند. یافته ها: نتایج ارزیابی پارامترهای عملکرد دیاستولیک بطن چپ در ابتدای مطالعه، ماه سوم و ماه ششم درمان با CPAP نشان می دهد، میانگین سرعت پر شدن دیررس بطن در طی فاز دیاستول (Peak A)، در ماه سوم و ماه ششم درمان نسبت به قبل از درمان به طور معنی داری کوچک تر شده است. مقادیر میانگین سرعت پر شدن زودرس بطن در طی فاز دیا ستول (Peak E)، نسبت پر شدن زودرس به دیررس بطن در طی فاز دیاستول (E/A ratio) و موج 'e (سرعت ابتدای دیاستول آنولوس میترال) در ماه سوم و ماه ششم درمان نسبت به قبل از درمان به طور معنی داری افزایش یافته است (۰/۰۵> P). نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد، پارامترهای عملکرد دیاستولیک بطن چپ بهبود یافت و استفاده از CPAP می تواند موجب بهبود عملکرد بطن چپ در بیماران مبتلا به OSA می باشد.

کلیدواژه ها

Continous Positive Airway Pressure (CPAP), Obsrtuctive Sleep Apnea (OSA), LV diastolic function., تهویه مداوم با فشار مثبت(CPAP), آپنه انسدادی خواب(OSA), وجود اختلال عملکرد دیاستولیک بطن.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.