شناسایی و پایش آلاینده های هوای شهری با تأکید بر مدل سازی پراکنش این آلاینده ها (مطالعه موردی شهر تهران)
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: پنجمین همایش ملی مهندسی محیط زیست
- کد COI اختصاصی: CEE05_537
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1957
نویسندگان
استادیار و عضو هیات علمی گروه اقتصاد دانشگاه پیام نور تبریز
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم اقتصادی - دانشگاه پیام نور واحد کرج
چکیده
در این مقاله سعی شده با توجه به عوامل مؤثر بر آلودگی هوا و ضریب تاثیر گذاری هر یک از آنها، به ارائه یک مدل برای پیش بینی وضعیت آینده آلودگی، دست یافت و برای مقابله با آنها چاره جویی کرد.کاربردی ترین شاخص جهت گزارش و مقایسه وضعیت آلودگی هوا در زمانها و مکانهای مختلف، شاخص PSI می باشد که توسط سازمان حفاظت محیط زیست آمریکا (EPA) تدوین شده است .میزان آلودگی هوا با سنجش مقدار آلوده کننده های معیار و سپس تبدیل این مقدار به شاخص PSI بدست می آید. آلاینده های معیار در نظر گرفته شده عبارتند از: منوکسید کربن، دی اکسید گوگرد، ازن، دی اکسید نیتروژن و PM10 (ذرات معلق). در این مطالعه عوامل متعددی بر آلودگی هوا موثر شناخته شده اما اثر موقعیت جغرافیایی بیش از همه است که منجر به تفاوت شرایط آب و هوایی، بارندگی و وزش باد و... می شود و از بین عوامل انسانی هم جمعیت مهمترین عامل آلاینده محسوب می شود. کلیه داده ها به صورت روزانه مورد استفاده قرار گرفته اند و متغیر وابسته که بیانگر میزان آلودگی هوا است، منوکسیدکربن اندازه گیری شده برحسب شاخص PSI در ایستگاه آزادی می باشد. به طور کلی ضرایب تخمین زده شده در این بررسی که با نرم افزار STATA انجام شده نشان می دهد عامل انسانی که در قالب جمعیت وارد مدل شده است اثر بالایی بر میزان آلودگی هوای شهر تهران دارد و عوامل جوی طبیعی که سبب کاهش میزان آلودگی هوا می شود، بارانهای بالای 5 میلیمتر و وزش باد، به خصوص بادهای غربی استکلیدواژه ها
تهران، آلودگی هوا ، مدل سازی، محیط زیستمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.