تغییرات ایجاد شده در ابعاد ده گانه سبک زندگی دانشجویان قبل و بعد از شیوع کووید ۱۹ و نقش این ابعاد در پیش بینی رضایت از زندگی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: اولین کنگره ملی دانشگاه و کووید - ۱۹
  • کد COI اختصاصی: COVIDCING01_020
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 541
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

المیرا بساق

کارشناسی ارشد روان شناسی عمومی، مرکز مشاوره و روان درمانی دانشگاه شیراز

چنگیز رحیمی

دکترای روان شناسی بالینی، رئیس مرکز مشاوره و روان درمانی دانشگاه شیراز

مریم چیت سازی

کارشناسی ارشد روان شناسی بالینی، مرکز مشاوره و روان درمانی دانشگاه شیراز

چکیده

بدون شک یکی از مهمترین اتفاقات این روزها، شیوع بیماری کروناست که تاثیر بسیار زیادی بر تمام وجوهزندگی افراد جامعه باقی گذاشته است. در این برهه از زمان تغییراتی در زندگی همه ما ایجاد شده است هدف ازانجام این پژوهش بررسی تغییرات ایجاد شده توسط این همه گیری در سبک زندگی دانشجویان است بدینمنظور پرسشنامه ۷۰ سوالی سبک زندگی لعلی و همکاران(۱۳۹۱) در اختیار ۱۲۰ دانشجوی دانشگاه شیراز (۶۲زن و ۵۸ مرد) قرار گرفت تا به ماده های آن براساس دو زمان قبل و بعد از شیوع کرونا پاسخ دهند همچنین دراین پژوهش از پرسشنامه رضایت از زندگی داینر و همکاران (۱۹۸۵) استفاده گردید. به منظور دستیابی به نتایج ازروش های آماری test-t وابسته، همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون همزمان استفاده گردید. یافته ها حاکی ازآن بود که بین میانگین ابعاد ورزش و تندرستی، سلامت روانشناختی و سلامت اجتماعی از خرده مقیاسه ایسبک زندگی در زمان قبل و بعد کرونا تفاوت معنی داری (P< ۰/۰۵) وجود داشت و در هر سه بعد، کاهشمیانگین ها بعد از شیوع بیماری به چشم می خورد. از منظر جنسیت، ابعاد پیشگیری از بیماری ها، سلامت اجتماعیو سلامت محیطی در زنان (P< ۰/۰۵) و در مردان بعد ورزش و تندرستی (P< ۰/۰۱) تفاوت معنی داری را نشاندادند. به علاوه مشخص گردید که بین ابعاد مختلف سبک زندگی و رضایت از زندگی همبستگی مثبت معنی داری(P< ۰/۰۵). وجود دارد براساس نتایج حاصل از تحلیل رگرسیون، ابعاد سبک زندگی درمجموع قادر به پیش بینی۴۷ درصد واریانس تغییرات رضایت زندگی در زمان همه گیری کووید- ۱۹ بودند و بعد سلامت معنوی در مقایسهبا سایر ابعاد از توان پیش بینی کنندگی معنی دار بالاتری (P< ۰/۰۱) برخوردار بود. به نظر می رسد آموزش مهارتهای لازم با هدف ارتقاء سبک زندگی سالم و کمک رسانی در جهت سازگاری با تغییرات ایجاد شده می تواند دردوران شیوع کرونا و پس از آن برای دانشجویان حایز اهمیت باشد.

کلیدواژه ها

سبک زندگی، رضایت از زندگی، کرونا

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.