اثرات آلودگی بیولوژیکی بر اندازه و الگوی جمعیت فیتوپلانکتون درحوزه جنوبی دریای خزر
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: پنجمین همایش ملی مهندسی محیط زیست
- کد COI اختصاصی: CEE05_477
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1759
نویسندگان
چکیده
بدنبال گشایش کانال های وسیع در قلمرو کشور روسیه در دریای خزر به منظور افزایش کشتیرانی و تخلیه آب توازن در دریا منبع دیگری بر منابع قبلی آلودگی (از قبیل تخلیه فاضلاب ها و نیز تغییرات جهانی آب و هوا) در دریای خزر افزوده شد که ورود شانه دار مهاجم Mnemiopsis leidyi (از نوع آلودگی بیولوژیک) از شناخته شده ترین ره آورد آن بوده است. ترشح موکوس و تجزیه انبوهی از اجساد این مهاجم ، منبع سرشاری از مواد مغذی برای فیتوپلانکتون در دریای خزر فراهم آورده است. این مطالعه در نظر دارد که با مقایسه اندازه و جمعیت گونه های فیتوپلانکتونی حاضر در اکوسیستم با دوره پیش از حمله شانه دار مهاجم (سال 1375) به اثرات این نوع آلودگی بر فیتوپلانکتون بپردازد. در این مطالعه نمونه برداری در 8 نیم خط (آستارا، انزلی، سفیدرود، تنکابن، نوشهر، بابلسر، امیرآباد و تنکابن) در سواحل دریای خزر از عمق 5 تا 100 متر وفصول مختلف سال 1388 صورت پذیرفته است، نتایج نشان داد که در هر 4 فصل از سال 1388 حدود 75 درصد از ترکیب گونه های مشاهده شده دارای وزنی معادل و یا کوچکتر از 0.00002 میلی گرم در هر سلول بوده اند. بررسی در طی یک سال نشان داد که گونه های فوق تقریبا 96 درصد از مجموع جمعیت و 41 درصد از زی توده کل را شامل گردیدند در حالی که پیش از ورود شانه دارمهاجم( درسال 1375) این گروه وزنی درصد کمتری (93درصد) از جمعیت را دارا بوده اند. این مطالعه نشان داد که با بررسی اندازه و تعیین در صد جمعتی فیتوپلانکتون می توان تا حدود زیادی به وضعیت اکولوژیکی و منابع نوترینتی در دسترس پی بردکلیدواژه ها
آلودگی، ترکیب گونه ای، جمعیت، فیتوپلانکتون، دریای خزرمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.