ارتباط بین موقعیت کشکک و طول نوار ایلیوتیبیال با نمایه توده بدنی در بیماران مبتلا به درد قدامی زانو

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، دوره: 20، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_SKUMS-20-4_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 234
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آذر معزی

Iran University of Medical Sciences

سمانه غلامحسین عمران

Iran University of Medical Sciences

پریسا نجاتی

Iran University of Medical Sciences

چکیده

زمینه و هدف: این مطالعه به منظور بررسی ارتباط موقعیت پاتلا و طول نوار ایلیوتیبیال با نمایه توده بدنی در بیماران مبتلا به درد قدامی زانو انجام شده است. روش بررسی: مطالعه حاضر یک بررسی مقطعی است که روی دو گروه از بیماران مبتلا به درد قدامی زانو یکی با BMI بالا (۳۰ نفر ) با میانگین سنی ۳۷  و میانگین نمایه توده بدنی ۸/۲۹   ودیگری با BMI نرمال(۳۰ نفر ) با میانگین سنی ۷/ ۳۰ و میانگین نمایه توده بدنی ۶/۲۲ اجرا شده است.پیامد های اصلی های شدت درد ، دامنه حرکتی زانو، موقعیت کشکک و طول نوار ایلیوتیبیال در دو گروه مورد ارزیابی و مقایسه قرار گرفت.آزمون های آماری مورد استفاده در این تحقیق شامل آزمون های تی مستقل و همبستگی پیرسون بودند. یافته ها : طول نوار ایلیوتیبیال در دو گروه با BMI بالا و نرمال اختلاف معناداری را نشان داد (۰۳۴/۰p= ). هم چنین در مقایسه دامنه حرکتی فلکسیون و محدودیت دامنه انتهایی اکستانسیون زانو در دو گروه تفاوت های معناداری ( به ترتیب ۰۳۷/۰p= و ۰۰۸/۰p= ) مشاهده شد.  آزمون همبستگی پیرسون بین BMI و نتایج مثبت تست اوبر ارتباط معکوس و معناداری  (۵۷/۰ - =  r و۰۰۰۱/۰= p ) نان داد، هم چنین بین  BMI با کوتاهی نوار ایلیوتیبیال  (۵۵/۰ - =  r و۰۱/۰= p ) همبستگی معکوس و نیز بین کوتاهی نوار ایلیو تیبیال و شدت درد در افراد با نمایه توده بدنی بالا (۶۷/۰  =  r و۰۰۱/۰= p ) همبستگی مثبتی به دست آمد. نتیجه گیری: نتایج این مطالعه بیانگر همبستگی مثبت بین کوتاهی نوار ایلیوتیبیال و محدودیت حرکتی زانو با نمایه توده بدنی در بیماران مبتلا به درد قدامی زانو است ، اما بین نمایه توده بدنی و موقعیت کشکک تفاوتی همبستگی خاصی وجود نداشت.  

کلیدواژه ها

Patella, Iliotibial Band, Anterior Knee Pain, Body Mass Index., کشکک, باند ایلیوتی بیال, درد قدامی زانو, نمایه توده بدنی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.