بررسی آلودگی بیولوژیکی (گونه های مضر فیتوپلانکتون) در حوزه جنوبی دریای خزر
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: پنجمین همایش ملی مهندسی محیط زیست
- کد COI اختصاصی: CEE05_476
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2180
نویسندگان
پژوهشکده اکولوژی آبزیان دریای خزر
چکیده
دریای خزربه دلیل وجود منابع مختلف طبیعی نظیر نفت، گاز، موجودات منحصر به فرد و متنوع گیاهی و جانوری ( بخصوص ماهیان خاویاری ) بسیار مورد توجه است، اما از سوی دیگر استفاده انسان از دریا و بهره برداری از منابع آن، این اکوسیستم را به میزان بالایی در معرض خطر آلودگیهای مختلف فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی قرار داده است. اگرچه آلودگی های بیولوژیکی معمولا از انواع غیر بومی می باشند ولی بسیاری از گونه های بومی و ساکن نیز در شرایط تحت استرس با رشد بیش از حد خود می توانند سبب آلودگی بیولوژیکی گردند. لذا شناسایی این گونه ها همراه با شناسایی گونه های جدید دارای اهمیت زیادی در پیش گویی حوادث بیولوژیکی است. به منظور دستیابی به هدف فوق نمونه های آب در 8 نیم خط (آستارا، انزلی، سفیدرود، تنکابن، نوشهر، بابلسر، امیرآباد و بندرترکمن) از سواحل دریای خزر از عمق 5 تا 100 متربه طور فصلی در سال 1388 جمع آوری گردید. نتایج این تحقیق اولا ظهور گونه های مضر در شاخه های باسیلاریوفیتا، پیروفیتا و سیانوفیتا و ثانیا افزایش جمعیت (نزدیک به شکوفایی) برخی از گونه های ساکن نظیر Oscillatoria sp را نشان داد. تغییرات تحمیل شده ی فوق برجمعیت و ترکیب گونه ای فیتوپلانکتون پیامدهای سوء در اکولوژی دریای خزر و فعالیتهای اقتصادی منطقه داردکلیدواژه ها
آلودگی، ترکیب گونه ای، جمعیت، فیتوپلانکتون، دریای خزرمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.