تأثیر شویندههای زیستی در پاکسازی خاکهای آلوده نفتی به روش الکتروکینتیک
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: پنجمین همایش ملی مهندسی محیط زیست
- کد COI اختصاصی: CEE05_471
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1538
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران- محیط زیست، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل
استادیار گروه محیط زیست دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی نوشیروانی
چکیده
یکی از مهمترین روشهای پاکسازی خاکهای آلوده در محل، استفاده از فرایند الکتروکینتیک میباشد که طی مکانیسمهای مختلف (الکترولیز، مهاجرت الکتروشیمیایی یونها، الکتروفورز و الکترواسمز) آلایندهها در محیط خاک حرکت کرده و از آنجا خارج میگردند. حلالیت کم و طبیعت غیر یونی مواد آلی در آب موجب شده فرایند الکتروکینتیک در خاک با محدودیت مواجه شود. استفاده از شویندهها (مواد فعال سطحی) با افزایش انحلالپذیری ترکیبات نفتی مایع نامحلول در آب و بالا بردن دسترسپذیری زیستی آنها راندمان پاکسازی را افزایش میدهد. بیوسورفکتنتها (شویندههای زیستی) توسط میکروارگانیزمها تولید شده و دارای گروههای آبدوست و آبگریز هستند و به وسیله امولسیونه کردن و واجذبی هیدروکربنهای جذب شده به مواد آلی خاک، سبب افزایش غلظت آبی ترکیبات هیدروفوبیک و افزایش سرعت انتقال جرم میشوند و به این وسیله به تسریع تجزیه زیستی کمک میکنند. بررسیها نشان میدهد راندمان استخراج ترکیبات نفتی را میتوان با استفاده از شوینده مصنوعی در مقایسه با آب 5/1 تا 5 برابر افزایش داد، درحالیکه توانایی شوینده زیستی در حذف آلاینده نفت از خاک 9/1 تا 3/2 برابر بیشتر از شوینده مصنوعی استکلیدواژه ها
پاکسازی، الکتروکینتیک، خاکهای آلوده نفتی، شویندههای زیستیمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.