بررسی آلودگی (نفتی و فلزات) دریای خزر و مقایسه با استاندارد ها
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: پنجمین همایش ملی مهندسی محیط زیست
- کد COI اختصاصی: CEE05_446
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1548
نویسندگان
کارشناسی ارشد محیط زیست ، دانشگاه تهران
چکیده
در این مقاله به ارزیابی آلودگی های دریای خزر ناشی از فلزات بر اساس رسوبات ساحلی و همچنین مشکلات زیست محیطی مختلف مرتبط با عملیات استخراج نفت در این منطقه پرداخته شده است. یکی از مشکلات دریای خزر ،مشکل آلودگی نفتی مخصوصا توسط جمهوری آذربایجان می باشد. قراردادهایی با شرکت های خارجی برای بهره برداری از نفت دریای خزر منعقد گردیده است و همچنین به دلیل حساسیت های موجود در این منطقه لازم است از سیستم هایی استفاده شوند که حداقل تأثیر زیست محیطی را به محیط وارد می کنند. با وجود حجم بالایی از کربنات ها عمدتا توزیع و پخش فلزات توسط ورودی هایی از طریق فرسایش رودخانه و جریان آب کنترل می گردند.چند فلز آرسنیک ،کروم و نیکل از خط کیفیت رسوب تجاوز کرده اند.نقاط بحرانی برای فلزات روی و مس در ایران و آذربایجان شناسایی و برای فلز کروم نقطه بحرانی در دهانه رود اورال در قزاقستان شناسایی گردیده اند. همچنین برخی از غلظت های بالا و غیر نرمال در قسمت مرکزی دریای خزر مشاهده شده که احتمالا ناشی از عملیات حفاری دریایی است. برخی فلزات مانند نقره،کادمیوم و سرب غلظت شان نسبتا پایین بوده و نگرانی از بابت محیط زیست وجود نداردکلیدواژه ها
دریای خزر،آلودگی نفتی،آلودگی فلزات،استخراج نفت،رسوبات ساحلیمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.