مقایسه الگوهای ارتباطی خانواده در دانش آموزان با و بدون خودآسیبی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: اولین همایش ملی آسیب شناسی روانی
  • کد COI اختصاصی: ASRUMA01_275
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 265
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزانه ابراهیمی

دانشجوی دکتری روانشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل، اردبیل، ایران

محمد نریمانی

استاد گروه روانشناسی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

چکیده

این پژوهش با هدف مقایسه الگوهای ارتباطی خانواده در دانش آموزان با و بدون خودآسیبی صورت گرفت. روش این پژوهش علی– مقایسه ای بود. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل تمامی دانش آموزان دختر و پسر متوسطه دوره اول و دوم شهرستان مشگین شهر در سال تحصیلی ۱۳۹۸-۱۳۹۹ بودند که به روش نمونه گیری دردسترس تعداد ۴۰ نفر بعد از شناسایی انتخاب و در دو گروه ۲۰ نفری (دانش آموزان با خودآسیبی و دانش آموزان بدون خودآسیبی) جایگزین شدند. جمع آوری داده ها از طریق مقیاس تجدیدنظر شده الگوهای ارتباطی خانواده صورت گرفت. تجزیه و تحلیل داده با آزمون تحلیل واریانس چندمتغیری (MANOVA) با استفاده از نرم افزار آماری SPSS صورت گرفت. یافته های نشان داد که میانگین الگوی ارتباطی گفت و شنود در دانش آموزان دارای خودآسیبی کمتر از دانش آموزان بدون خودآسیبی و میانگین نمرات الگوی ارتباطی همنوایی دانش آموزان دارای خودآسیبی بیشتر از دانش آموزان بدون خودآسیبی است .(p< ۰/۰۱) نتایج این مطالعه بر لزوم توجه به الگوهای ارتباطی خانواده و انجام مداخلاتی به منظور آموزش مناسب این الگوها به صورت گسترده را نشانگر می باشد.

کلیدواژه ها

الگوهای ارتباطی خانواده، خودآسیبی، دانش آموزان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.