اثرتغییرات دما، شدت نور و دوره نوری بر توده زنده و میزان آلژینات جلبک قهوه ای Sargassum boveanum

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه زیست شناسی کاربردی، دوره: 33، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JAB-33-3_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 276
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرناز رفیعی

استادیار، گروه بیولوژی دریا، دانشکده علوم و فنون دریایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، تهران، ایران

پریسا نجاتخواه معنوی

دانشیار، گروه بیولوژی دریا، دانشکده علوم و فنون دریایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، تهران، ایران

حدیثه کرمانشاهی

کارشناسی ارشد رشته بیولوژی دریا دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، تهران، ایران

چکیده

به منظور بررسی اثر عوامل محیطی، جلبک سارگاسوم از ساحل بندر لنگه در خرداد ۱۳۹۰ نمونه برداری و در آکواریوم های ۴۰×۳۰×۶۰ (۲۰ لیتر) با روش معلق در سه تکرار پرورش داده شد. شرایط استاندارد شامل نور ۴۷۰۰ لوکس و دمای ۲۵ درجه سانتیگراد و دوره نوری۱۲ ساعت تاریکی ۱۲ ساعت روشنایی بود. تیمارهای مورد بررسی دما (۱۵، ۲۰ و ۲۵ درجه سانتی گراد) ، شدت نور (۴۷۰۰، ۵۷۰۰ و ۶۷۰۰ لوکس) و دوره نوری (۱۲:۱۲، ۱۴:۱۰ و ۱۶:۸، تاریکی : روشنایی) بودند. تیمار استاندارد دما ۲۵ درجه، شدت نور ۴۷۰۰ لوکس و دوره نوری ۱۲:۱۲ بود و در تیمارهای آزمایشی این شرایط در نظر گرفته شد. جلبک ها در روزهای۷، ۱۴، ۲۱، ۲۸، ۳۵ پس از کشت برداشته و وزن آنها اندازه گیری شد و دوباره در آکواریومها قرار داده شدند. در پایان جلبک ها وزن و خشک گردیدند و پس از استخراج آلژینات، درصد آلژینات در وزن خشک محاسبه شد. بیشترین توده زنده در تیمار ۲۵ درجه سانتی گراد با ۱۲/۴۸ گرم، ۴۷۰۰ لوکس با ۴۸/۴۲ گرم و ۱۲:۱۲ (تاریکی: روشنایی) با ۳۴ گرم بود. بیشترین میزان آلژینات (۶۷/۲۹) در تیمار ۲۵ درجه سانتی گراد، نور ۴۷۰۰ لوکس و دوره نوری ۱۲:۱۲ (تاریکی: روشنایی) بدست آمد. نتایج نشان دادند که در کشت دریایی، فصل بهار با دما، شدت نور و دوره نوری مناسب بهترین زمان پرورش است و میزان آلژینات بدست آمده نسبت به تحقیقات دیگر از مقدار بالایی برخوردار است.

کلیدواژه ها

Sargassum, عوامل محیطی, توده زنده, آلژینات

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.