ارزیابی کارایی شاخص های عملکرد چشم انداز (LFA) جهت برآورد تنوع گیاهی در مراتع کیاسر مازندران

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه زیست شناسی کاربردی، دوره: 33، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JAB-33-1_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 320
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده محدثه احسانی

، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران

رضا تمرتاش

دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

غلامعلی حشمتی

دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

اسماعیل شیدای کرکج

استادیار، گروه مرتع و آبخیزداری، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران

چکیده

هدف از این تحقیق، بررسی میزان کارایی روش LFA جهت پیش بینی میزان شاخص‎های تنوع گونه ای می باشد. نمونه برداری بر روی ۱۴۰ لکه گیاهی و با استفاده از ۱۴۰ پلات یک مترمربعی در طول ۱۴ ترانسکت و به صورت تصادفی- سیستماتیک صورت گرفت. بر طبق دستورالعمل روش LFA، شاخص های نهایی نفوذپذیری خاک، چرخه مواد غذایی و پایداری خاک محاسبه شد جهت تعیین تشابه بین شاخص های تنوع، پارامتر های سطحی خاک و شاخص های نهایی از آنالیز خوشه بندی، در محیط نرم افزار PAST استفاده گردید. نتایج نشان داد که در سطح یک درصد (۰۱/۰ P≤) شاخص تنوع شانون توسط پارامتر ارتفاع از سطح دریا، شاخص سیمپسون توسط پارامتر چرخه موادغذایی و شاخص غنا توسط هر دو پارامتر ارتفاع از سطح دریا و چرخه مواد غذایی قابل پیش بینی می باشد. به نظر می رسد روش LFA با مورد نظر قرار دادن برخی از پارامترهای سطحی خاک و امتیازدهی به آن ها می تواند شاخص های نهایی ایجاد نماید که این شاخص ها می توانند عملکرد اکوسیستم را نمایش دهند.

کلیدواژه ها

پارامتر های سطحی خاک, چرخه عناصر غذایی, شاخص غنا, لکه گیاهی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.