بینامتنی دینی و تاریخی در رمان الزینی برکات اثر جمال الغیطانی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی پژوهش های نوین در حوزه علوم انسانی، اقتصاد و حسابداری ایران
  • کد COI اختصاصی: MPCONF06_575
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 338
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه اکبری سلطانباجی

دکتری زبان و ادبیات عربی و کارشناس مسئول آموزش متوسطه نظری ناحیه سه قم

کتایون فلاحی

استادیار گروه زبان و ادبیات عربی، دانشگاه آزاد اسلامی گرمسار، گرمسار، ایران

چکیده

یکی از نظریه های نقدیادبی جدید ا ست که در نیمه دوم قرن بیستم میلادی تو سط ژولیا کری ستوا مطرح شد. در حقیقت، تناص، اصطلاحی جدید است که دارای مفاهیمی قدیمی در ادبیات است. یکی دیگر از کسانی که به تقسیم بندی انواع بینامتنی پرداخت، ژرار ژنت فرانسوی بود که آن را به سه نوع ضمنی، صریح لفظی و غیر صریح و پنهان شده تقسیم کرد. پژوهش حا ضر بر آن ا ست با ا ستفاده از روش توصیفی - تحلیلی به برر سی انواع سه گانه بینامتنی بر ا ساس نظریه ژنت، در رمان الزینی برکات، اثر نویسنده مشهور مصری، جمال الغیطانی بپردازد. نتایج پژوهش بیانگر آن است که وی بیشترین بهره را از بینامتنی صریح و لفظی برده که در قالب کلمات، جملات و عبارات قرآنی رخ نمایانده است. در کنار این مورد وی از بینامتنی تاریخی نیز بهره برده که عمده آن برگرفته از کتاب تاریخ ابن ایاس ا ست که رمان خویش را بر ا ساس آن به ر شته تحریر درآورده است.

کلیدواژه ها

بینامتنی، دینی، تاریخی، جمال الغیطانی، الزینی برکات

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.