شاخص های ایجاد صنایع خلاق با رویکرد های نوآورانه

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی پژوهش های نوین در حوزه علوم انسانی، اقتصاد و حسابداری ایران
  • کد COI اختصاصی: MPCONF06_447
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 480
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهری گنجی کاشانی

کارشناس مدیریت خانواده، موسسه آموزش عالی علمی و کاربردی جهاد دانشگاهی،تهران

علی تراب پرهنر

کارشناس ادبیات زبان انگلیسی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب،تهران

چکیده

امروزه نوآوری و خلاقیت نقش بزرگ و بی مانندی در فضاهای کسب و کار، امور مالی، فرهنگی و اجتماعی درسطح جهانی ایفاء می کند. بخش بزرگی از گردش مالی جهانی و قابلیت رقابت پذیری شرکت ها و برندهای جهانی از نوآوری و خلاقیت ناشی می گردد. کشورها نیز برای افزایش تولید ناخالص ملی، نفوذ اقتصادی و فرهنگی خود روز به روز برنامه ها و طرح هایی برای توسعه نوآوری و خلاقیت در کشور برنامه ریزی و اجرا می نمایند.با توجه به بالا بودن هزینه های تحقیق توسعه در محصولات و خدمات دانش و فناوری محور و همچنین مدت زمان بالای فرآیندهای تحقیق، توسعه، تائید و معرفی به بازار این محصولات، و از طرف دیگر رقابت بسیار بالا در بازار تجاری برای حفظ و توسعه مشتریان، نقش نوآوری و خلاقیت به عنوان پلی بین دو نسل فناوری یا ایجاد کننده وجه تمایز با محصولات و خدمات رقبا، بسیار با اهمیت و مهم جلوه می کند. در بخش بزرگی از موارد؛ ایجاد، توسعه یا ارتقاء یک محصول جدید بر پایه فناوری موجود و با بهره گیری از نوآوری و خلاقیت نه تنها در زمان بسیار کوتاهی امکان پذیر است بلکه با هزینه و حجم سرمایه گذاری کمتری قابل دسترس بوده، توانایی جذب مشتریان و سودآوری بزرگتری در زمان کوتاه را دارا می باشند. با توجه به مطالب عنوان شده در این مقاله، بهره گیری از خلاقیت و نوآوری با شیوه ها و تکنیک های مختلف فرهنگی )مانند برگزاری رویدادهای فرهنگی، نوآوری اجتماعی، مسابقات ایده پردازی ونمایشگاه های محلی( در صنایع و کسب و کارها امروزه علاوه بر افزایش قدرت رقابت پذیری و کاهش هزینه های توسعه محصول، بهره وری و سرعت توسعه و رشد را افزایش داده اند.لذا موتور توسعه و رقابت پذیری و افزایش بهره وری در هر محصول یا خدمات ، تداوم روند نوآوری و خلاقیت در آن است.که در فرهنگ غنی و تنوع پذیر ایرانیان این عنصر تاثیرگذار می تواند پیشران صنایع کوچک مقیاس و سودآور باشد.

کلیدواژه ها

صنایع خلاق،اکوسیستم نوآوری، فرهنگ پیشران، کسب و کارهای نوین ، اقتصاد محلی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.