ارزیابی افت چوب و صدمه به تنه درختان در اثر عملیات بهره برداری جنگل در مراحل قطع، تبدیل و خروج چوب
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: پنجمین همایش ملی مهندسی محیط زیست
- کد COI اختصاصی: CEE05_325
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1478
نویسندگان
استادیار، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران
دانشجوی کارشناسی ارشد، مهندسی جنگل، دانشگاه تهران
چکیده
پیشبینی و برآورد مقدار چوب حاصل از عملیات بهرهبرداری یکی از موارد اساسی در مدیریت بازار فرآوردههای چوبی در طرحهای جنگلداری است. هدف این مطالعه دستیابی به نکات ذیل است: مقدار چوب آسیب دیده در مرحله قطع، تبدیل و چوبکشی، نوع آسیبهای رخ داده شده و مقدار ارزش افت چوب در اثر قطع، تبدیل و خروج چوب و در نهایت مجموعه کارهایی که برای پیشگیری و کاهش اثرات صدمه به چوب در طول عملیات بهرهبرداری میتوان انجام داد. این تحقیق در پارسل 208 و 211 بخش نمخانه جنگل آموزشی و پژوهشی خیرود انجام شد. به منظور محاسبه افت چوب در اثر عملیات بهرهبرداری و محاسبه افت ارزش آن، در مجموع 206 اصله درخت از گونههای راش و ممرز به صورت تصادفی بررسی و اندازهگیری شد. پس از قطع درخت، صدمه به چوب در اثر قطع، تبدیل و چوبکشی بر روی تنه درخت اندازهگیری شد. نتایج بدست آمده نشان میدهد که مقدار ضایعات کمی چوب در اثر قطع (شکستگی و خرد شدن چوب، ترک یا شکاف طولی، جدا شدن به صورت ورقهای، ارتفاع بیش از حد باقیمانده در کنده درخت) در حدود 2/5 درصد و در مرحله تبدیل و بینهبری، در حدود 05/1 درصد و در مرحله خروج چوب 35/0 درصد بوده است. در نهایت با توجه به افت قیمت مربوط به کاهش در هر مرحله از کار بهرهبرداری، کاهش ارزش چوب را برآورد شد.کلیدواژه ها
بهره برداری جنگل، قطع و تبدیل درخت، خروج چوب، افت چوب، صدمه به چوبمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.