نقش گیرنده اپیوئیدی بر هایپوفاژی ناشی از تزریق درون بطن مغزی (ICV) هیستامین در جوجه های گوشتی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک، دوره: 34، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_VTJ-34-1_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 428
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی جعفری اناری

گروه علوم پایه، دانشکده علوم دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات، تهران، ایران

مرتضی زندهدل

گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

حسن گیلانپور

گروه علوم پایه، دانشکده علوم دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات، تهران، ایران

احمد اصغری

گروه علوم درمانگاهی، دانشکده علوم دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

وهاب باباپور

گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

چکیده

هدف از این مطالعه، بررسی نقش گیرنده های اپیوئیدرژیک در بروز اثر هیستامین بر تنظیم مرکزی مصرف خوراک جوجه های گوشتی بود. در این مطالعه، با انجام سه آزمایش مجزا، نقش گیرنده های مو، کاپا و دلتای اپیوئیدی بر هایپوفاژی ناشی از تزریق (ICV(IntraCerebroVentricular هیستامین مورد مطالعه قرار گرفت. در هر آزمایش، تعداد ۴۸ قطعه جوجه گوشتی ۵ روزه ی نژاد راس ۳۰۸ به طور تصادفی به ۴ گروه تقسیم و پس از ۳ ساعت محرومیت از خوراک، یکی از چهار تیمارهای آزمایشی به-صورت ICV دریافت کردند. گروه های آزمایشی شامل ۱) تزریق سرم فیزیولوژی (شاهد)، ۲) تزریق ۳۰۰ نانومول هیستامین ۳) تزریق ۵ میکروگرم آنتاگونیست گیرنده اپیوئیدی (آنتاگونیست گیرنده مو در آزمایش اول، کاپا در آزمایش دوم و دلتا در آزمایش سوم) و ۴) تزریق همزمان هیستامین (۳۰۰ نانومول) و آنتاگونیست گیرنده ی اپیوئیدی (۵ میکروگرم) بود. مصرف تجمعی خوراک طی زمان های ۳۰، ۶۰ و ۱۲۰ دقیقه پس از تزریق اندازه گیری شد. نتایج نشان داد تزریق هیستامین موجب کاهش مصرف خوراک نسبت به گروه شاهد در هر سه آزمایش شد (۰۵/۰> P). تزریق همزمان آنتاگونیست گیرنده ی مو اپیوئیدی و هیستامین اثر هایپوفاژی ناشی از تزریق هیستامین را کاهش و مصرف خوراک را افزایش داد (۰۵/۰> P). با این وجود، تزریق همزمان هیستامین همراه با آنتاگونیست گیرنده کاپا و یا دلتا نتوانست کاهش مصرف خوراک ناشی از تزریق هیستامین را افزایش دهد(۰۵/۰> P). در کل، یافته های این پژوهش نشان می دهد که حداقل بخشی از اثرات هایپوفاژی ناشی از اثر هیستامین در جوجه های گوشتی توسط گیرنده ی مو اپیوئیدی میانجی گری می شود.

کلیدواژه ها

تنظیم مرکزی, جوجه گوشتی, گیرنده اپیوئیدی, مصرف خوراک, هیستامین

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.