اثر استفاده از بنتونیت و نشاسته گندم بر عملکرد، خصوصیات لاشه، پارامترهای خونی و جمعیت میکروبی در جوجه های گوشتی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک، دوره: 33، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_VTJ-33-4_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 231
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی ابراهیمی

دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

محمد کاظمی فرد

عضو هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

منصور رضایی

عضو هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

عیسی دیرنده

عضو هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

چکیده

این آزمایش به منظور بررسی تاثیر مکمل بنتونیت سدیم و نشاسته گندم بر عملکرد، خصوصیات لاشه، پارامترهای خونی، pH قسمت های مختلف دستگاه گوارش و بستر، جمعیت میکروبی ایلئوم و مرفولوژی روده در جوجه های گوشتی در قالب طرح کاملا تصادفی با ۴ تیمار و ۵ تکرار انجام شد. در این آزمایش ۲۰۰قطعه جوجه گوشتی یکروزه سویه راس ۳۰۸ بصورت ۱۰ قطعه بصورت مخلوط از دوجنس در هر تکرار(پن) قرار داده شدند تیمارها شامل: ۱- جیره شاهد ۲- جیره حاوی بنتونیت ۳- جیره حاوی نشاسته۴ -جیره حاوی نشاسته و بنتونیت بود که تا پایان ۴۲ روزگی آب و خوراک به صورت آزاد در اختیار پرندگان قرار داشت. میزان خوراک مصرفی و اضافه وزن جوجه های هر تکرار بصورت هفتگی محاسبه و جهت اندازه گیری پارامترهای خونی از سیاهرگ بال پرنده خون گیری شد. تیمارهای آزمایش در طی دوره های زمانی مختلف دوره پرورش بر روی وزن بدن و ضریب تبدیل خوراک تاثیر معنی داری نداشتند. در طی دوره ۱- ۱۰ روزگی (دوره استارتر) خوراک مصرفی به طور معنی داری تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار گرفت (۰.۰۵> P). اثر اضافه کردن بنتونیت و نشاسته روی خصوصیات لاشه معنی دار نبود(۰.۰۵> P). نتایج این آزمایش نشان داد که استفاده از بنتونیت و نشاسته روی کلسترول، تری گلیسیرید و VLDL تاثیر معنی داری نداشت اما روی گلوکز تاثیر داشت. اثر تیمارهای آزمایشی بر روی PDI (شاخص اندازه گیری مقاومت پلت ) در دوره ای آزمایش آغازین و رشد معنی دار بوده است. تیمارهای آزمایشی مختلف بر روی جمعیت میکروبی تاثیر معنی داری نداشته است(۰.۰۵< P). نتایج نشا داد که بین تیمارها بر روی ارتفاع پرز، و نسبت ارتفاع پرز به عمق کریپت در ایلئوم روده باریک معنی دار نبوده است. ولی ضخامت پرز و سطح پرز تحت تاثیر معنی دار قرار گرفتند(۰.۰۵< P).

کلیدواژه ها

بنتونیت, نشاسته گندم, عملکرد, جوجه گوشتی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.