جذب بیولوژیکی سرب در پتوی لجن بیهوازی و اثر بازدارندگی آن
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: پنجمین همایش ملی مهندسی محیط زیست
- کد COI اختصاصی: CEE05_319
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1494
نویسندگان
دانشیار دانشگاه صنعت آب و برق شهید عباسپور
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران آب و فاضلاب دانشگاه صنعت آب و برق ش
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران ج
شرکت مهندسی مشاور پارس آرین آب
چکیده
در این تحقیق، قابلیت جذب بیولوژیکی سرب در پتوی لجن و اثر بازدارندگی آن بر فرآیند چند مرحلهای بیهوازی مورد بررسی قرار میگیرد. در این راستا، از یک راکتور بیهوازی در مقیاس آزمایشگاهی و با حجم مفید 21 لیتر استفاده شده است و با بهرهگیری از پتوی لجن، امکان جذب یون سرب در آن بررسی میگردد.نتایج مطالعات آزمایشگاهی نشان میدهد بازه بهینه pH در جذب بیولوژیکی ترکیبات سرب در بیومس بیهوازی، در فاز اسیدی بین 5.5 تا 7 میباشد که در این شرایط راندمان حذف سرب در مقیاس پایلوتی به 82% میرسد. همچنین، مطابق نتایج بررسیهای پایلوتی جهت بررسی خاصیت بازدارندگی فرآیند جذب بیولوژیکی بر فرآیند بیهوازی، عملکرد راکتور چندمرحلهای بیهوازی در حذفCOD در زمانهای ماند متفاوت بررسی شده است. در این سیستم، در زمان ماند 48 ساعت، با افزایش غلظت سرب ورودی به مقدار 6000 ppm، راندمان سیستم از 85% به 30% کاهش یافته است که در زمان ماندهای پائینتر به 10% نیز کاهش مییابد. این سیستم عملکرد مطلوبی در حذف بار آلی تا غلظتهای متوسط 1000 ppm از خود نشان داده است بطوریکه حتی در زمان ماند 6 ساعت، راندمان حذف COD از 40% کمتر نمیگردد. جذب بیولوژیکی توسط لجن و یا گرانولهای بیهوازی بعنوان روشی نوین و کمهزینه تلقی میگردد و در این تحقیق نشان داده شده است که میتواند راهکار کارآمدی جهت حذف مقدار قابل ملاحظهای از فلز سنگین سرب موجود در فاضلاب باشدکلیدواژه ها
تصفیه بیهوازی فاضلاب، پتوی لجن، جذب بیولوژیکی، حذف سربمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.