طراحی تقویت کننده زمان با بهره تبدیل، رزولوشن، محدوده پویایی بالا در فناوری CMOS برای مبدل به زمان به دیجیتال

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: فصلنامه صنایع الکترونیک، دوره: 1، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_SAIRAN-1-4_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 177
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن تمدن

عبدالرضا نبوی

دانشگاه تربیت مدرس،استاد الکترونیک

چکیده

در این مقاله یکی از کلیدی ترین بلوکهای مربوط به پردازش در حوزه زمان، یعنی تقویت کننده زمان معرفی، طراحی و شبیه سازی شده است. پردازش در حوزه زمان یکی از پیشروترین گزینه های موجود برای جایگزین شدن با بلوکهای پردازش در حوزه دامنه و یا ولتاژ در فناوری های نانومتری می باشد. هسته اصلی یک بلوک پردازشگر در حوزه زمان، مدار مبدل زمان به دیجیتال می باشد. هر چقدر رزولوشن زمانی این مدار بیشتر باشد، عمل پردازش با کیفیت و دقت بهتری انجام می پذیرد. یکی از چالشهای بزرگ در این زمینه، پردازش سیگنال هایی با اختلاف زمانی و یا اختلاف فاز بسیار کوچک می باشد. فنهای بسیاری برای رفع این مشکل در سالیان اخیر ارائه شده است. یکی از این فنون تقویت مقادیر اختلاف زمانی بسیار کوچک قبل از وارد کردن آنها به مدارات پردازشگر حوزه زمان می باشد. با در نظر داشتن این چالش بزرگ، در این مقاله یک تقویت کننده زمان با بهره، رزولوشن و محدوده پویایی و خطسانی بالا طراحی گشته است. مدار پیش آشکارساز مورد نیاز برای این تقویت کننده، یک مبدل پالس به لبه دیجیتالی جدید می باشد که قابلیت کار در فرکانس های بالا را دارا می باشد. از این تقویت کننده در ساختار یک مبدل زمان به دیجیتال پیشنهادی استفاده شده است. مدار تقوی تکننده زمان طراحی شده در تکنولوژی ۰.۱۸ um CMOS به کمک نرم افزار ADS و Cadence شبیه سازی شده است. کل توان مصرفی مدار برابر با ۱.۷ میل یوات، سطح اشغالی تراشه ۰.۳۵ میلی متر مربع، رزولوشن زمانی برابر با ۵پیکوثانیه، بهره تقریبی ۲۰۰ و محدوده پویایی بدون آثار غیرخط ینگی برابر با ۳۵۰ پیکوثانیه می باشد.

کلیدواژه ها

تقویت کننده زمان, مبدل پالس به لبه, مبدل زمان به دیجیتال

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.