کرونا،تهدید یا فرصتی برای دورکاری

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: اولین همایش ملی و علمی پژوهشی مجازی دور کاری و کار در منزل با رویکرد غلبه بر کرونا با محوریت آموزش خانواده
  • کد COI اختصاصی: WHDC01_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1647
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین اعظمی

دانشجوی علوم آزمایشگاهی ، کمیته تحقیقات دانشجویی ، دانشکده پیراپزشکی ، دانشگاه علوم پزشکی ارتش ، تهران

علی ریوندی

کارشناس علوم ازمایشگاهی ،اداره بهداشت و درمان نیرو زمینی ارتش،بیمارستان شهید نیاکی اهواز

محمدحسین خسروی

کارشناسی ارشد روان شناسی بالینی

چکیده

زمینه و هدف : این روزها با گسترش ویروس کرونا در بسیاری از کشورهای جهان دورکاری و توصیه به کارمندان به کارکردن در منزل به منظور پیشگیری از سرایت این ویروس و قطع زنجیره انتقال آن از یک سو و عدم توقف سازمان ها ، به تنهایی گزینه دولت ها و کارفرمایان تبدیل شده است. شرایط کنونی ناشی از شیوع کرونا در جوامع مختلف سبب شده تا کار در منزل به عنوان یکی از تدابیر جدی دولت ها در کنترل و مهار این بیماری همه گیر ، مورد ارزیابی قرار گرفته و میزان آمادگی شرکت ها و سازمان ها ار نظر امکانات ، منابع و شرایط لازم برای این امر سنجیده شود . روش شناسی : مطالعه حاضراز نوع مروری میباشد . ما در این مقاله با بررسی مقالات مربوط به شیوع کرونا و تاثیر آن بر دورکاری از اسفند سال ۱۳۹۸ تا آبان ۱۳۹۹ از پایگاه اطلاعاتی مانند pubmed , sid و google scholar به جمع آوری اطلاعات پرداخته ایم . همچنین جستجوی کلیدواژه هایی همچون دورکاری در شرایطاپیدمی کرونا در پایگاه اینترنتی google نیز در جمع آوری اطلاعات بسیار کمک کرد . یافته ها : طبق اعلام سازمان بین المللی کار، دورکاری موجب استقلال بیشتر کارمندان در انتخاب ساعات کاری، افزایش بهره وری منابع انسانی ، ایجاد توازن و تقویت ارتباط میان زندگی شخصی و شغلی افراد ،کاهش هزینه های رفت و آمد کارمندان ، افزایش تمرکز در منزل و کاهش هزینه های کارفرکا میشود . همچنین در این اعلامیه آمده است علاوه بر جنبه فردی و حرفه ای کارکردن از راه دور، رویکرد اجتماعی و جهانی این سیستم کاری قابل تامل است ، در رویکرد دوم به تاثیر دورکاری بر شرایط اقلیمی و نقش کمک کننده آن در حل و فصل پاره ای از مسائل اجتماعی و محرومیت زدایی در بسیاری از مناطق توجه شده است . بحث و نتیجه گیری : با شرایط همه گیری ویروس کووید ۱۹ و ایجاد محدودیت هایی که ار جانب دولت ها اعمال شده است میتواند فرصتی ناب برای کارمندان و کارفرمایان در جهت اجرای پروتکل های مربوط به دورکاری باشد . البته باید این را در نظر داشت که دورکاری در شرایط اضطراربا شرایط معمولی متفاوت است. با وجود مزایای سیستم کار از راه دور، با مدیریت غلط ، دورکاری نه تنها مفید نخواهد بود بلکهمیتواند موجب کاهش بهره وری کارمندان و انزوای بیشتر آنان شود .

کلیدواژه ها

ویروس کووید ۱۹ ، تهدید ها و فرصت ها ، کار در منزل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.