بررسی امکان کاربرد فناوری پلاسما برای مدیریت ضایعات و پسماندهای خطرناک

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی مهندسی محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CEE05_283
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2187
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مالک حسن پور

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی تهران

امیر محمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی اصفهان

چکیده

امروزه حفظ محیط زیست درگیر مشکلات بغرنجی بوده است و علاوه بر زائدات معمول شهری، مواد زائد سمی و خطرناک سهم عمده ای در آلوده سازی آن داشته است.این مطالعه به صورت مروری، با هدف مدیریت صحیح جهت حذف مواد زائد خطرناک با فناوری پلاسما جهت حفظ اکوسیستم ها و محیط زیست کشور انجام گرفته است. از نظر فیزیک کلاسیک ماده بر سه حالت جامد، مایع و گاز تقسیم شده و در فیزیک مدرن حالت چهارم ماده یعنی حالت پلاسما هم مطرح شده است. فناوری پلاسما بر دو نوع طبیعی، مصنوعی موجود است و بر دو حالت، داغ و سردمی باشد . پلاسما در لابراتوارها توسط بالا بردن محتوای انرژی ماده بدون توجه به ماهیت منبع انرژی تولید می گردد .پلاسما می تواند از طریق مکانیکی، حرارتی، شیمیایی، تابش، پرتوها، هسته ای و الکتریکی، انرژی ها و ترکیبی از آنها، ترکیبی از انرژی های حرارتی و مکانیکی (انفجارات) تولید شود. پلاسمای طبیعی نیز 99درصد جهان را پوشش می دهد .در فروپاشی و بوجود امدن سیارات ،خورشید و میدان مغناطیسی زمین ،سیاهچاله ها وغیره نقش عمده داشته است. فناوری پلاسما جزو فناوری های مهندسی است و راندمان بسیار بالایی در حذف مواد زائد خطرناک (در حالت جامد،مایع،گاز)دارا می باشد لذا با مدیریت صحیح می توان به عنوان روشی ایمن در حذف آلاینده ها استفاده نمود

کلیدواژه ها

پلاسما- مدیریت-مواد زائد خطرناک- محیط زیست-مخاطرات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.