نقش عوامل فردی بر میزان تاب آوری فردی و بهره وری کارکنان یکی از صنایع نفت و گاز جنوب ایران در شرایط همه گیری بیماری کووید ۱۹

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: مجله ارگونومی، دوره: 8، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_IEHFS-8-4_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 360
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید یزدانی راد

دانشگاه علوم پزشکی شهر کرد

مهسا جهادی نائینی

دانشگاه علوم پزشکی اصفهان

مرضیه صادقیان

دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور

سیدمهدی موسوی

MSc of Occupational Health Engineering,School of Public Health, Tehran University of Medical Sciences, Tehran,Iran

میلاد عباسی

دانشگاه علوم پزشکی تهران

چکیده

  چکیده زمینه و هدف: بیماری کووید ۱۹ افزون بر اثرات جسمانی، دارای اثرات روانی نیز می باشد که می تواند روی ابعاد شغلی افراد تاثیر بگذارد. مطالعه حاضر باهدف آشکار ساختن نقش عوامل فردی بر تاب آوری و بهره وری کارکنان در شرایط همه گیری کووید ۱۹ در یک محیط شغلی انجام گردید. روش کار: مطالعه مقطعی حاضر در بهار ۱۳۹۹ بر روی ۲۷۵ نفر از کارکنان یکی از صنایع نفت و گاز واقع در جنوب ایران انجام گردید. ابزار گردآوری اطلاعات شامل پرسشنامه دموگرافیک، پرسشنامه محقق ساخته، پرسشنامه تاب آوری کرنر و دیویسون و پرسشنامه بهره وری هرسی و گلداسمیت بود. اطلاعات گردآوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تحلیل قرار گرفت. یافته ها: نتایج آنالیز واریانس یک طرفه نشان داد که افراد باسن بیشتر از ۵۰ سال، سابقه کاری بیشتر از ۲۰ سال، دارای سابقه کم و متوسط استفاده از لوازم حفاظت فردی، به طور قابل توجهی نمره تاب آوری پایین تری داشتند (P < ۰.۰۵). همچنین نتایج تحلیل آماری آشکار کرد که افراد دارای سابقه ابتلا به بیماری کووید ۱۹، به گونه معنی داری نمره بهره وری پایین تری داشتند (P < ۰.۰۵). به علاوه رابطه مثبت قابل توجهی میان تاب آوری و بهره وری وجود دارد (r = ۰.۲۴۹, P < ۰.۰۵). نتیجه گیری: ابتلا به بیماری کووید ۱۹ منجر به کاهش میزان تاب آوری و بهره وری کارکنان شده است. لذا رعایت پرتکل های بهداشتی در محیط کار به منظور کاهش ریسک ابتلا کارکنان به بیماری کووید ۱۹ امری ضروری می باشد.

کلیدواژه ها

Individual factors, resilience, productivity, covid-۱۹, فاکتورهای فردی, تاب آوری, بهره وری, کووید ۱۹

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.