بررسی تاثیر برداشت بی رویه از منابع آب زیر زمینی بر پدیده نشست زمین در اطراف شهرستان دامغان
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: پنجمین همایش ملی مهندسی محیط زیست
- کد COI اختصاصی: CEE05_255
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1820
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی مهندسی علوم آب دانشگاه صنعتی شاهرود
عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شاهرود
دانشجوی مهندسی علوم آب دانشگاه صنعتی شاهرود
چکیده
افت سطح آب زیر زمینی در جوامع شهری با وجود شرایط مناسب زمین شناسی باعث فرونشینی عمومی یا در بخشی از پوسته و سازه های موجود بر روی آن یا درون آن می گردد. یکی از عوامل نشست زمین بهره برداری آب زیر زمینی بیش از ظرفیت موجود است که تحت تاثیر عوامل مختلف طبیعی و انسانی می باشد. بدین منظور منطقه ی جنوب دامغان که مبتلا به نشست زمین میباشد جهت مطالعه در نظر گرفته شده است. جهت انجام این مطالعه 5 حلقه چاه آب مورد بررسی قرار گرفت و در هر مورد دبی و میزان برداشت مشخص گردید. مقایسه اطلاعات موجود در چند سال اخیر نشان میدهد که با توجه به توسعه ی تدریجی نشست زمین، تخریب منابع آب و خاک منطقه با سرعت قابل توجهی در شرف تکوین است. نتایج بدست آمده نشان می دهد که بر اثر نشست تدریجی زمین در این منطقه شکافهای طولی زیادی بوجود آمده که گاهی طول آن به چند صد متر و عرض آنها تا 80 سانتی متر نیز می رسد بطوری که شکافها تا عمق قابل توجهی از لایه ی سطحی ادامه یافته است و ضمن بروز خساراتی در محدوده ی راه ها ، خطوط آهن و ابنیه مسائل و مشکلات زیست محیطی عدیده ای نیز به دنبال داشنه استکلیدواژه ها
نشست زمین ، آب زیرزمینی ، مشکلات زیست محیطی ، دامغانمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.