شناسایی و اولویت بندی مشکلات پروژه های مسکن مهر در شهر یزد با استفاده از تکنیک تحلیل عاملی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دوفصلنامه کاوش های جغرافیایی مناطق بیابانی، دوره: 7، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_GRD-7-1_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 371
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدعلی دشتی

استادیار گروه عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد، ایران

علیرضا ملک زاده بافقی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی و مدیریت ساخت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد، ایران

چکیده

بخش مسکن در ایران همواره به عنوان یکی از معضلات مهم کشور مطرح بوده است بر این اساس در جهت تامین مسکن قشر ضعیف و متوسط شهری و روستایی، پروژه هایی در قالب مسکن مهر تعریف شد که حجم عظیمی از بودجه و ساخت و ساز را در مﻘیاس وسیعی در بر می گیرد این پروژه ها در روند شکل گیری خود، با مشکلات بسیاری رو روبه شدند که شناسایی و اولویت بندی آن ها در جهت برطرف کردن آن ها ضروری به نظر می رسد. در این تحقیق با رویکرد آماری، شناسایی و اولویت بندی مشکلات تهیه و تصویب طرح، عقد قرارداد و نحوه تامین مالی پروژه های مسکن مهر در شهر یزد انجام شد. جمع­آوری اطلاعات به دو صورت اسنادی (مقاله، کتاب، مجله، وب سایت های اینترنتی و...) و پیمایشی (پرسشنامه، مصاحبه و مشاهده) صورت گرفته است. متغیرهای اصلی پژوهش طبق اصول آماری و داده­پردازی ترکیبی، استخراج گردیدند که نهایتا به ۴۶ متغیر منتهی شد. نمونه آماری در این تحقیق ۱۵۰ نفر از کارشناسان و متخصصان می باشند که با شرایط مسکن مهر در مجموعه مورد مطالعه آشنا بوده اند. تجزیه و تحلیل داده ها با روش­های تحلیل عاملی با نرم­افزارهای SPSS و Excel صورت پذیرفت. یافته ها نشان داد که متغیرها در ۵ مرحله اولویت بندی شده اند. در اولویت بندی مرحله اول؛ متغیر عدم هماهنگی طرح های گودبرداری و اجرای پی ساختمان بر اساس مشخصات منطقه با بار عاملی (۸۸۴/۰)، در اولویت بندی مرحله دوم؛ متغیر سرانه فضای مذهبی نامناسب با بار عاملی (۸۳۷/۰)، در اولویت بندی مرحله سوم؛ متغیر الگوهای معماری داخلی نامطلوب با بار عاملی (۷۶۷/۰)، در اولویت بندی مرحله چهارم؛ متغیر عدم طراحی سازه ساختمان بر اساس سیستم های نوین با بار عاملی (۸۶۲/۰) و در نهایت در اولویت بندی مرحله پنجم؛ متغیر مساحت واحد مسکونی نامناسب با بار عاملی (۷۵۷/۰) قرار گرفته اند.

کلیدواژه ها

مسکن مهر, تهیه و تصویب, عقد قرارداد, تامین مالی, تحلیل عاملی, شهر یزد

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.