بررسی آلودگی صوتی در منطقه مرکزی شهر تبریز در ساعات پرتردد روز
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: پنجمین همایش ملی مهندسی محیط زیست
- کد COI اختصاصی: CEE05_242
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2016
نویسندگان
مرکز کشوری مدیریت سلامت NPMC، دانشیار گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشگاه
چکیده
امروزه در شهرهای بزرگ از جمله عوامل تهدید کننده سلامت چه از لحاظ روانی و چه فیزیولوژیکی آلودگی صوتی می باشد. در شهر تبریز همانند اغلب شهرهای بزرگ و شلوغ؛ آلودگی صوتی یکی از جنبه های مهم زیست محیطی است که تحقیق جامعی در این زمینه انجام نشده است. در تحقیق حاضر برای اولین بار تراز صوتی در 35 ایستگاه در مناطق 8 گانه شهر تبریز بررسی شد که در این مقاله نتایج مربوط به ساعات پرتردد ظهر و عصر در ایستگاههای منطقه مرکزی شهر ارائه شده است. اهداف پژوهش حاضر شامل تعیین شاخصهای صدا (LAeq, LA10, LA50, LA90, , NPL) ، شناسایی منابع بالقوه صدا و تعیین سهم هر کدام در تراز کلی صدای شهری و در نهایت ارائه راهکارهای مدیریت اجرائی مناسب برای کاهش آلودگی صوتی در شهر تبریز بود. برای اندازه گیری شاخصهای صدا از دستگاه صدا سنج آنالیزوردار استفاده گردید. اندازه گیریها در ارتفاع 5 فوتی با زاویه 70 درجه و در جهت شمال شهر انجام شد. دستگاه صدا سنج قبل از انجام اندازه گیری در شبکه توزین فرکانسی A کالیبره گردید. نتایج پژوهش نشان داد که در اغلب ایستگاههای منطقه مرکزی شهر تبریز (مناطق تجاری مسکونی) ترازهای صوتی در ساعات پرتردد بالاتر از حدود استانداردهای سازمان حفاظت محیط زیست می باشد که وسایط نقلیه و ترافیک بالاترین سهم را در این خصوص دارند. در طی مقاله حاضر نتایج حاصله به تفصیل ارائه گردیده استکلیدواژه ها
آلودگی صوتی، شاخص صدا، تبریز، مناطق تجاری مسکونیمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.