اثر گذاری محدودیت تامین مالی و بازده دارایی بر مدیریت دارایی های جاری با تاکید بر ریسک نقدشوندگی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی مهندسی صنایع، مدیریت، اقتصاد و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: IMEACONF01_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 659
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم شیرزاد

کارشناس ارشد حسابداری

چکیده

بحث در خصوص سرمایه گذاری، کارایی و محدودیت در تامین مالی با پیشرفت هرچه بیشتر صنایع در کشورهای دنیا و افزایش رقابت در بین تولیدکنندگان و وجود انواع ریسک های مختلف روز به روز قوت یافته است و موضوع سرمایه در گردش و سرمایه کارا با وجود ریسک نقدینکی و محدودیت در تامین مالی، از مباحث مهم در خصوص سرمایه گذاری می باشدمعمولا سرمایه گذاران در مسئله انتخاب پرتفوی به طور همزمان اهداف متعارضی مثل بازدهی، ریسک نقدشوندگی و تامین مالی را بکار می برند، اما همواره هدف گروه های مختلف سرمایه گذار حداکثر کردن ارزش است. یکی از عوامل موثر بر ریسک داراییها قابلیت نقدشوندگی آنهاست. مقاله حاضر به سنجش تاثیر محدودیت در تامین مالی و ریسک نقدینگی بر سرمایه در گردش شرکت های فعال در بورس اوراق بهادار تهران در بازه زمانی ۱۳۹۰ الی ۱۳۹۸ می پردازد. با توجه به نتایج حاصل از تخمین الگو به روش پانل ایستا برای مدل ، مقدار ضریب، آماره Z و مقدار سطح معنیدار برای فرضیه اول و شاخص اصلی مقاله یعنی محدودیت حقوقی و مالی برابر؛ -۱۳.۰، -۲۴,۱۷، ۰,۰۰۰، هستند. از آنجایی که مقدار سطح معنیدار، کمتر از ۰/۰۵ میباشد، بنابراین فرضیه صفر قابل رد می باشد و فرضیه مقابل پذیرش میشود و افزایش در محدودیت مالی شرکت تاثیر منفی بر سرمایه در گردش دارد. باید بیان داشت که افزایش در رشد سالانه فروش منجر به افزایش سرمایه در گردش شرکتها می شود. همچنین افزایش در اندازه شرکت منجر به افزایش سرمایه در گردش شرکتها می شود. افزایش در ریسک نقدینگی شرکت منجر به کاهش سرمایه در گردش شرکتها می شود و افزایش در بازده دارایی شرکت منجر به افزایش سرمایه در گردش شرکتها می شود..

کلیدواژه ها

محدودیت های مالی و حقوقی، سرمایه در گردش، مدل پانل ایستا، شرکت های فعال در بورس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.