ارائه مدلی برای محاسبه ذخیره بیمه در شرکت های بیمه ای(مطالعه موردی: شرکت بیمه ما)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی مهندسی صنایع، مدیریت، اقتصاد و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: IMEACONF01_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 949
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدابراهیم محمدپور زرندی

استاد دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران مرکزی، گروه مدیریت صنعتی

مسعود بابائی

دانش آموخته کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی گرایش بیمه، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران مرکزی

چکیده

با عنایت به خصوصیات منحصربه فرد فعالیتهای بیمه، استاندارد حسابداری شماره ۲۸از ابتدای سال ۱۳۸۶ لازم الاجرا گردید که این استاندارد در برخی از موارد با آئیننامه شورای عالی بیمه که از ابتدای سال ۱۳۸۷ اجرائی شد مغایرت داردهدف. از این پژوهش اولا شناسایی کامل مغایرت استاندارد حسابداری شماره ۲۸ با آئین نامه ۵۸شورای عالی بیمه و ثانیا ارائه مدلی برای محاسبه ذخایر شرکتهای بیمه با توجه به هر دو رویکرد استاندارد حسابداری شماره ۲۸ و آئین نامه ۵۸ شورای عالی بیمه است تا ذینفعان در مورد این ذخایر دچاردوگانگی نشوند. پژوهش حاضر ازنظر هدف، تحقیقی کاربردی؛ نحوه گردآوری داده ها، آرشیوی-اسنادی و روش انجام پژوهش توصیفی و همبستگی است. داده های تحقیق از ترازنامه ها و صورتهای مالی شرکت بیمه ما، بین سالهای ۱۳۹۳-۱۳۸۹ استخراج و در مدل سازی و آزمون فرضیات نیز از روش اقتصادسنجی داده های پانل استفاده شده است. نتایج این پژوهش نشان میدهد که اجرای استاندارد حسابداری شماره ۲۸ و همچنین آیین نامه شماره ۵۸ شورای عالی بیمه توسط شرکتهای بیمه منجر به ذخیره گیری صحیح نمیشود. نتایج عددی این پژوهش نیز بیانگر این است که ا ستفاده از مدل داده های پانل با اثرات ثابت برای محا سبه ذخایر شرکتهای بیمه در سطح اطمینان بالایی مناسب است.

کلیدواژه ها

آئین نامه شماره ۵۸ شورای عالی بیمه، استاندارد حسابداری شماره ۲۸،محاسبه ذخایر شرکتهای بیمه، شرکت بیمه ما

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.