ارائه چارچوب مفهومی برای توانمندی های مدیران پروژه های نوآوری باز

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه مدیریت نوآوری در سازمان های دفاعی، دوره: 3، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JIMDO-3-4_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 584
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شارا آقاجانیان

دانشجوی دکتری، دانشکده مدیریت و اقتصاد، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران.

سیدکمال طبائیان

استادیار، مدیریت تکنولوژی، مجتمع دانشگاهی مدیریت و فناوری نرم، دانشگاه مالک اشتر، تهران، ایران.

رضا رادفر

استاد، مدیریت تکنولوژی، دانشکده مدیریت و اقتصاد، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران.

سیدمحمد سیدحسینی

استاد، مهندسی صنایع، دانشکده مهندسی صنایع، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران، ایران.

چکیده

زمینه و هدف: چالش ها و فرصت های زیادی فراروی رویکرد نوآوری باز قرار دارد و مدیریت چنین پروژه هایی مستلزم مواجهه اثربخش با چالش ها و بهره برداری از این فرصت ها است. این مقاله به دنبال آن است تا توانمندی های مورد نیاز مدیران پروژه های نوآوری باز را در شرکت های فناوری اطلاعات و ارتباطات شناسایی و مفهوم سازی کند. روش شناسی: در این پژوهش از روش تحقیق کیفی و استراتژی پژوهش تحلیل مضمون استفاده شد و در آن با استفاده از نمونه گیری نظری در سامانه لینکدین و برگزاری ۱۸ مصاحبه نیمه ساختاریافته با مدیران پروژه های نوآوری باز، چارچوب مفهومی توانمندی های این مدیران شکل گرفت. یافته ها: چارچوب توانمندی ها شامل مضامین توانمندی های ایجاد تعادل در ارتباطات رسمی و غیر رسمی، ایجاد هم افزایی در ذینفعان داخلی و خارجی، مربی گری و رهبری تحول گرا، مدیریت ریسک، برنامه ریزی یکپارچه و تدریجی تکاملی، مدیریت نوآوری و توانمندی های شناختی و فردی بود. نتیجه گیری: مدیران پروژه باید با هدف خلق ارزش از رویکرد نوآوری باز به مدیریت ذینفعان توجه کنند. توانمندی های فردی و شناختی مدیران پروژه های نوآوری باز جهت رویارویی با پیچیدگی های پروژه های نوآوری باز و ایجاد هم افزایی میان ذینفعان داخلی و خارجی ضروری هستند.

کلیدواژه ها

نوآوری باز, مدیر پروژه, مدیریت پروژه, پژوهش کیفی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.