طراحی مدل ارزیابی نوآوری اجتماعی در سطح سازمان

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه مدیریت نوآوری در سازمان های دفاعی، دوره: 3، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JIMDO-3-3_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 255
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید رمضانی

دانشجوی دکترا، مدیریت سیستم، دانشگاه پردیس فارابی، قم، ایران

تورج کریمی

استادیار، گروه مدیریت، دانشکده مدیریت، دانشگاه پردیس فارابی، قم، ایران

آصف کریمی

استادیار، گروه مدیریت، دانشکده مدیریت، دانشگاه پردیس فارابی، قم، ایران

علی اصغر سعد آبادی

استادیار، گروه مدیریت، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

چکیده

زمینه و هدف: نوآوری های اجتماعی راه حل های منحصربه فردی را برای نیازهای اجتماعی برآورده نشده ارائه می کنند و سیاست گذاران برای توسعه این گونه نوآوری ها نیازمند سنجش و ارزشیابی آن ها هستند. هدف این پژوهش، ارائه مدل ارزیابی نوآوری های اجتماعی در سطح سازمان است. روش شناسی: پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی است و در آن از استراتژی پژوهش ترکیبی (کیفی کمی) استفاده شد. در بخش اول از روش پژوهش کیفی فراترکیب به بررسی پژوهش های بین سال های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۹ و در بخش دوم با نظر خواهی از ۱۲ نفر از خبرگان حوزه نوآوری اجتماعی با استفاده از ارزیابی ضریب نسبی و شاخص روایی محتوا به تبیین مدل پرداخته شد. یافته ها: با انتخاب و بررسی عمیق ۷۵ پژوهش، چارچوب اولیه ارائه شد. سپس به منظور ارائه مدل ارزیابی نوآوری اجتماعی از طریق مصاحبه نیمه ساختاریافته با خبرگان به متناسب سازی و بازبینی چارچوب پرداخته شد. مدل نهایی در چهار مقوله زمینه، درون داد، فرایند و برون داد به همراه ۱۶ مفهوم و ۵۶ کد ارائه شد. نتیجه گیری: محققان می توانند با استفاده از مدل حاضر، الگویی برای تخمین ارزش برون دادهای نوآوری اجتماعی بر اساس زمینه، درون داد و فرایندهای شکل گیری داشته باشند. همچنین این مدل می تواند به مدیران سازمان ها در ارتقای سطح نوآوری اجتماعی و رفع چالش های اجتماعی کمک نماید.

کلیدواژه ها

نوآوری اجتماعی, ارزیابی نواوری اجتماعی, فراترکیب, مصاحبه نیمه ساختار یافته, پانل ارزیابی محتوا

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.