تاثیر کشت مخلوط افزایشی بر سرکوب علف های هرز، عملکرد و اجزای عملکرد نخود و جو

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دوفصلنامه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی، دوره: 2، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JCPP-2-3_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 173
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جواد حمزه ئی

Bu-Ali Sina Univ., Hamedan, Iran

محسن سیدی

Bu-Ali Sina Univ., Hamedan, Iran

گودرز احمدوند

Bu-Ali Sina Univ., Hamedan, Iran

محمد علی ابوطالبیان

Bu-Ali Sina Univ., Hamedan, Iran

چکیده

فرونشانی علف های هرز و افزایش تولید از اهداف سیستم های کشت مخلوط است. به همین منظور، در سال زراعی ۱۳۸۹ در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا، کشت مخلوط نخود و جو براساس طرح کرت های خرد شده بر پایه بلوک های کامل تصادفی در ۳ تکرار ارزیابی شد. تیمارهای کنترل (C) و عدم کنترل (NC) علف های هرز در پلات های اصلی و کشت های خالص دو گونه نخود (T۱) و جو (T۲) و مخلوط های افزایشی آنها (T۳: ۱۰۰% ن + ۱۰۰% ج، T۴: ۱۰۰% ن + ۷۵% ج، T۵: ۱۰۰% ن + ۵۰% ج و T۶: ۱۰۰% ن + ۲۵% ج) در کرت های فرعی قرار گرفتند. بیشترین میزان عملکرد بیولوژیک و عملکرد دانه نخود ( به ترتیب ۸۷/۶۹۵ و ۸۸/۲۴۹ گرم در مترمربع) به تیمار CT۱ تعلق گرفت. در تیمار های مخلوط بیشترین عملکرد دانه نخود و جو (به ترتیب ۱۲۸ و ۵۰۶گرم در مترمربع) در تیمارهای CT۶ و CT۳ به دست آمد. هم چنین، تیمار های کشت مخلوط، تعداد و وزن خشک کل علف های هرز را به طور معنی داری نسبت به تک کشتی نخود کاهش دادند. علاوه بر این، در کلیه تیمارهای مخلوط LER بالاتر از ۱ بود و تیمار NCT۳ با ۴۰/۲ LER= در بالاترین سطح قرار گرفت. به طور کلی، می توان توصیه کرد که کشت مخلوط افزایشی جو و نخود، ضمن مهار علف های هرز مزرعه نخود، کارایی استفاده از زمین را افزایش می دهد.

کلیدواژه ها

Agricultural system, Land equivalent ratio, Control, Crop, Production., سیستم زراعی, نسبت برابری زمین, کنترل, گیاه زراعی, تولید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.