بررسی میزان انتشار و آلایندگی فلزات سنگین ناشی از یک واحد صنعتی و تاثیر آن بر روی محیط زیست

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: اولین همایش تخصصی مهندسی محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CEE01_439
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1731
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزانه سیمیاری

دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر ری

فرشید پژوم شریعتی

پردیس دانشکده های فنی-دانشکده مهندسی شیمی- دانشگاه تهران

مرجان تمیزبختیاری

دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر

امیر فولادی تجر

دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر

چکیده

هوایی که استنشاق می کنیم مخلوطی از گازهاست که تقریبا از 21% اکسیژن، 78% ازت، 1% آرگون و تعداد کمی گازهای دیگر تشکیل شده است که ذرات و گازهای غیر طبیعی دیگری که توسط انسان و فرآیندهای صنعتی وی تولید می شود از جمله آنهاست. در مباحث مربوط به آلودگی هوا توجه ما به ذرات و گازهایی است که سلامتی و آسایش موجودات زنده را به خطر می اندازد. در این مقاله با اندازه گیری و نمونه برداری از یکی از واحدهای صنعتی کشور به بررسی میزان انتشار فلزات سنگین ناشی از عملکرد کوره های این واحد صنعتی به محیط زیست اطراف این واحد پرداخته شده است. فلزات سنگین اندازه گیری شده شامل : Co, Fe, As, Mn, Cd, Cr, Ni, Se, Na, Al, K, Ca, Si, Ba, Pb, Cu, V, Mg می باشد. با آزمایشات صورت گرفته مشخص گردید که سالانه در حدودkg 25195 قلزات سنگین توسط یکی از کوره های این واحد صنعتی وارد محیط زیست می گردد، که هر کدام از این فلزات به صورت جداگانه همراه با تاثیراتی که بر روی محیط زیست میگذارند گزارش شده است که با توجه به خطراتی که بعضی از این آلاینده ها بر روی محیط زیست می گذارند بایستی به عنوان یک معضل زیست محیطی مورد توجه قرار گیرد. همچنین در ادامه با توجه به آزمایشات صورت گرفته به بررسی نتایج ناشی از تاثیر طراحی سه کوره این واحد صنعتی و تاثیر ارتفاع کورهها بر روی میزان فلزات سنگین تولید شده، پرداخته شده است و پیشنهاداتی جهت کاهش این آلایندگی ها با استفاده از تکنولوژی غشایی ارائه گردیده است.

کلیدواژه ها

فلزات سنگین ، محیط زیست، آلایندگی هوا

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.