شناسایی و تحلیل اطلاعات مناطق آلوده به آرسنیک در شمال غرب کشور
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: پنجمین همایش ملی مهندسی محیط زیست
- کد COI اختصاصی: CEE05_183
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1518
نویسندگان
دانشیار، دانشگاه تربیت مدرس
گروه مهندسی عمران دانشکده فنی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز
چکیده
آرسنیک یکی از فلزات سنگین می باشد که در طبیعت به صورت کانی های سولفیدی مثل آرسنوپیریت یافت میشود. تقریبا تمامی ترکیبات این عنصر، به ویژه ترکیبات آلی آن، سمی اند و با از بین بردن سیستم گوارش، باعث سرطان و یا مرگ می شوند. طیف گسترده بیماری های ایجاد شده بوسیله این عنصر باعث شده است که تحقیقات قابل توجهی در زمینه میزان سمیت ترکیبات مختلف این عنصر و شناسایی منابع عمده طبیعی و انسان ساز نشر آن در طبیعت صورت بگیرد تا راهکارهای مناسبی جهت کنترل، دفع و یا جاگزینی ترکیبات مختلف مورد کاربرد آن با گزینه های جدید در نظر گرفته شود. در این راستا، پروژه ملی شناسایی منابع آلودگی فلزات سنگین شاخص، در ادامه پروژه جهانی برنامه محیط زیست سازمان ملل با حمایت سازمان حفاظت محیط زیست کشور توسط پژوهشکده محیط زیست دانشگاه تربیت مدرس به انجام رسیده است. در این پروژه، نقاط و پتانسیل های آلودگی در مطالعات میدانی شناسایی شدند و در یک برنامه سه ماهه، فازهای مختلف جامد و مایع آن شامل پساب، پسماند و منابع آب و خاک مورد نمونه برداری و سنجش قرار گرفتند. سپس به کمک سامانه اطلاعات جغرافیایی به تحلیل اطلاعات شناسایی مناطق آلوده به آرسنیک در استان های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل و زنجان بر اساس مقایسه با استانداردهای ملی و جهانی پرداخته شده است. تعداد منابع آلودگی طبیعی و انسان ساز آرسنیک شناسایی شده در استان های مذکور به ترتیب 22 و 12 بوده است. آبگرم بستان آباد، شرکت ماهوت بافت و دپوی کیک لیچ شرکت فرآوری مواد معدنی ایران به ترتیب آلوده ترین منابع آلودگی طبیعی و انسان ساز (پسماند و پساب) آرسنیک در بین واحدهای مورد نمونه برداری بوده اند.کلیدواژه ها
محیط زیست، فلزات سنگین، آرسنیک، GIS، منابع طبیعی و انسان سازمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.