حفظ کیفیت و افزایش عمر انبارمانی میوه زغال اخته با استفاده از روش بسته بندی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دوفصلنامه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی، دوره: 5، شماره: 15
  • کد COI اختصاصی: JR_JCPP-5-15_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 258
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شیدا محبی

College of Agriculture & Natural Resources, University of Tehran, Karaj, Iran.

یونس مستوفی

College of Agriculture & Natural Resources, University of Tehran, Karaj, Iran.

ذبیح اله زمانی

College of Agriculture & Natural Resources, University of Tehran, Karaj, Iran.

چکیده

در این پژوهش تاثیر بسته بندی با دو نوع پوشش پلیمری (پلی اتیلن با دانسیته کم و پلی پروپیلن) و سه ترکیب گازی (هوا، ۵% O۲ + ۲۰% CO۲ و ۶۰% O۲ + ۲۰% CO۲) بر خصوصیات کمی و کیفی و عمر انباری میوه های زغال اخته مورد بررسی قرار گرفت. هم چنین تعدادی میوه در ظروف بدون درپوش به عنوان شاهد در نظر گرفته شد. میوه ها بعد از تیمار در سردخانه در دمای ˚C ۱ با رطوبت نسبی ۹۵ - ۹۰ درصد به مدت ۳۵ روز نگهداری شدند. نمونه ها در روز قبل از انباری و در طول دوره نگهداری با فاصله ۷ روز از سردخانه خارج شده و به منظور ایجاد حالت مشابه در خرده فروشی ها به مدت ۲۴ ساعت در دمای اتاق قرار گرفته و سپس از نظر فاکتورهای مختلف کیفی و کمی نظیر کاهش وزن، رنگ سطحی، آنتوسیانین، کیفیت ظاهری، پوسیدگی، pH، اسیدیته قابل تیتراسیون، مواد جامد محلول کل و ویتامین ث مورد اندازه گیری قرار گرفتند. نتایج نشان داد که تیمار ترکیب گازی ۶۰% O۲ + ۲۰% CO۲ در پوشش پلی اتیلن و هوا در پوشش پلی پروپیلن تاثیر معنی داری در حفظ pH، اسیدیته قابل تیتراسیون، مواد جامد محلول کل نسبت به میوه های شاهد داشتند. هم چنین میوه های بسته بندی شده با پوشش پلی اتیلن در ترکیب گازی ۶۰% O۲ + ۲۰% CO۲ بهترین اثر را در حفظ مقدار ویتامین ث و شاخص آنتوسیانین نشان داد. در مجموع استفاده از تکنولوژی بسته بندی در اتمسفر تعدیل یافته صرف نظر از نوع ترکیب گازی تاثیر معنی داری در حفظ خصوصیات کمی و کیفی زغال اخته نسبت به میوه های فاقد بسته بندی داشته است.

کلیدواژه ها

Cornelian cherry, Polymeric films, Quality, Storability, زغال اخته, پوشش های پلیمری, کیفیت, انبارمانی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.