استفاده از قابلیت لاکاز گیاهی در فرآیند گیاه پالایش خاک

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی مهندسی محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CEE05_180
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1866
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه ری پور

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه تربیت مدرس

فاطمه زرین کمر

خسرو خواجه

دانشیار دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

لاکاز یک پلی فنل اکسیداز حاوی چندین اتم مس (multi-copper oxidase) می باشد، که در بسیاری از گیاهان، قارچ ها، میکروارگانیسم ها و حشرات یافت گردیده است؛ دارای ساختار گلیکوپروتئینی بوده و به نام بنزن دیول: اکسیژن اکسیدو- ردوکتاز (benzenediol:oxygen oxidoreductase) شناخته می شود. این آنزیم اکسیداسیون ترکیبات متنوعی از جمله دی فنل ها، مونولیگنول ها، ایزوفلاونوئیدها و تانن ها را برعهده دارد. طی تحقیقات صورت گرفته، مشخص گردیده است که آنزیم لاکاز می تواند در سم زدایی از ترکیبات آلاینده آروماتیک- از جمله مشتقات نفتی- و تبدیل آن ها به موادی با سمیت کمتر نقش داشته باشد. از طرفی فرآورده های نفتی از جمله گازوئیل، جزء آلاینده های معمول خاک هستند که ممکن است حاوی ترکیبات سمی باشند. اگرچه نفت یکی از منابع اصلی انرژی است؛ در طی استخراج، انتقال و فرآوری، مناطق زیادی را آلوده می سازد. زیست-پالایی یا تخریب تسهیل شده زیستی، روشی پذیرفته شده برای پاکسازی خاک های آغشته به ترکیبات نفتی می باشد. یکی از انواع زیست-پالایی، گیاه-پالایی است. به طور کلی گیاه-پالایی، فناوری استفاده از گیاهان برای تخریب، آسیمیله کردن، دگرگون سازی و یا سم زدایی از اغلب گروه های آلاینده؛ از جمله هیدروکربن های نفتی می باشد. در این تحقیق پاکسازی خاک آلوده به غلظت های مختلف گازوئیل، توسط گونه Festuca arundinacea بررسی شده است؛ این گیاه با داشتن ریشه فیبری گسترده، موجب ایجاد محیط مناسب و افزایش تجزیه آلاینده های نفتی می شود. باید در نظر داشت که این افزایش در فرآیند تجزیه آلاینده ها به واسطه حضور و افزایش مقدار آنزیم های مختلف گیاه، از جمله لاکاز فراهم می گردد

کلیدواژه ها

خاک، گازوئیل، گیاه-پالایی، لاکاز، Festuca arundinacea

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.