راهکارهای مدیریتی حفظ تنوع زیستی و افزایش بهره وری دریاچه سد حنا
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: پنجمین همایش ملی مهندسی محیط زیست
- کد COI اختصاصی: CEE05_176
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1464
نویسندگان
رییس اداره حفاظت محیط زیست نجف آباد ومدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد
کارشناس اداره حفاظت محیط زیست نجف آباد
مسئول دفتر فنی شهرداری رضوانشهر
چکیده
در سالهای اخیر تولید و پرورش آبزیان در منابع آبهای داخلی به دلایل مختلف رو به افزایش گذارده که در این میان دریاچه ها و مخازن آبی پشت سدها از زمره مهمترین و بهترین منابع به منظور افزایش تولید می باشند لیکن جهت بهره برداری پایدار می بایست این کار با مطالعه علمی و دقیق و مدیریت صحیح شیلاتی صورت پذیرد که دراین مقاله به نقش عوامل یاد شده در دریاچه سد حنا سمیرم اصفهان پرداخته خواهد شد. رودخانه های بهمن زاد و رحیمی از ارتفاعات واقع در جنوب شهرستان سمیرم در استان اصفهان سر چشمه گرفته و در نزدیکی شهر حنای سمیرم به هم پیوسته و رودخانه حنا را تشکیل دادهاند. سد خاکی حنا، در درهای که محل پیوستن دو سرشاخه اصلی است احداث شده و در سال 1375 آبگیری شد و شیلات اصفهان به صورت آزمایشی اقدام به پرورش ماهی در قفس در دریاچه نمود. با عنایت به موارد مطروحه و بررسیهای کارشناسی به عمل آمده مشخص شد که به منظور انجام بهینه فعالیت و بهرهبرداری صحیح ا ز دریاچه سد حنا میبایست با اعمال مدیریت صحیح در راستای حفاظت بهینه و ورای مدیریت منابع طبیعی عمل کرده به گونه ای که حریم سیاسی، اجتماعی و طبیعی منطقه را در بر گرفته و به مسائل ارزشی با یک مکانیزم توزیع برابر میان کلیه اشخاص، نسلها و مناطق جغرافیائی بپردازد . از سوی دیگر با فرهنگ سازی و تنویر افکار عمومی به راحتی میتوان از برخی تخریبهای احتمالی در دریاچه (رها سازی ماهی قرمز در دریاچه سد و ...) جلوگیری به عمل آورده و اهالی را به برداشت اصولی و پایدار تشویق نمود. ضمنا اعمال مدیریت با نگرش جامع بر نحوه عملکرد زیست محیطی سازمانها، ارگانها و شرکتها کاملا الزامی است تا بهره برداری از دریاچه سد حنا به دلیل عدم هماهنگی میان ادارات و ارگانها ی ذیربط (شیلات، محیط زیست، آب منطقهای، جهاد کشاورزی و ... ) مشکلات متعددی را در درازمدت ایجاد ننماید که در این راستا نظارت عالیه یک دستگاه اجرائی ویژه، کارآمد و به دور از جنبههای سیاسی و مصلحت آمیز و ... الزامی به نظر میرسد . لذا مدیریت و مطالعه میبایست با تلاش در جهت کنترل فرآیندها، به منظور تحقق اهداف خاص ضمن بهرهبرداری پایدار از مخازن باشدکلیدواژه ها
تنوع زیستی ، دریاچه سدحنا، بهره وریمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.