بررسی اثرات آلودگی نفتی بر جاندارن و اکوسیستم آبی خلیج فارس و دریای عمان
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: پنجمین همایش ملی مهندسی محیط زیست
- کد COI اختصاصی: CEE05_175
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2191
نویسندگان
رییس اداره حفاظت محیط زیست نجف آبادو مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد
کارشناس اداره حفاظت محیط زیست نجف آباد
مسئول دفتر فنی شهرداری رضوانشهر
چکیده
در دهه ها و سالهای گذشته عوامل متعددی بر تغییر و تخریب اکوسیستم های مختلف به ویژه اکوسیستم های آبی و دریایی تاثیر گذار بوده که یکی از مهمترین عوامل یاد شده ایجاد آلودگی های مختلف نفتی در اثر عبور و مرور نفتکشها ، نشت از لوله های نفتی و یا عواملی چون جنگ و... می باشد.در خلیج فارس که یکی از کانونهای مورد توجه، به ویژه از لحاظ حضور میادین نفتی و... می باشد موارد فوق الذکر به دلیل وجود بادهای موافق به سمت ایران از یکسو و جهت جریان آب در خلیج فارس ، انتشار آلودگی به سرعت منجر به تخریب اکوسیستم گردیده و پیامدهای سوء زیست محیطی را به همراه دارد.تخریب زیستگاه کاهش میزان نفوذپذیری ، تغییر در خواص فیزیکوشیمیایی (دما، اکسیژن محلول و...) مشاهده مرگ و میر دسته جمعی و ناگهانی جانداران مختلف به ویژه ماهیان و پرندگان آبزی، بنتوزها، بزرگنمایی زیستی، تنها بخشی از اثرات سوء آلودگی های مذکور است که در مقاله حاضر ضمن بررسی اثرات این آلودگی بر اکوسیستم و جانداران خلیج فارس و دریای عمان و بررسی علل احتمالی به راهکارهای پیشگیری و یا کاهش دامنه تخریب، به ویژه با توسعه صنایع نفتی، شیمیایی و ... در جوار منطقه پرداخته شده است.کلیدواژه ها
آلودگی ،اکوسیستم ،خلیج فارس و دریای عمانمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.