تاثیر محلول پاشی بنزیل آدنین، اسید آسکوربیک و تیامین بر برخی خصوصیات مورفولوژیکی و بیوشیمیایی گل اطلسی (Petunia hybrida)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دوفصلنامه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی، دوره: 6، شماره: 19
  • کد COI اختصاصی: JR_JCPP-6-19_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 168
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسلم صالحی

Kerman University, Kerman, Iran

وحید رضا صفاری

Kerman University, Kerman, Iran

همایون فرهمند

Kerman University, Kerman, Iran

چکیده

بهبود شرایط رشدونمو و گل دهی در گل اطلسی، به عنوان یکی از رایج ترین گل های بستری در ایران، از اهمیت بالایی برخوردار است. به این منظور آزمایشی به صورت طرح کاملا تصادفی در پنج تکرار، در گلخانه تحقیقاتی دانشگاه شهید باهنر کرمان انجام گرفت. حدود ۴۸ روز بعد از کاشت بذرهای گل اطلسی در گلدان، در مرحله ۶ - ۵ برگه شدن گیاهچه ها، محلول پاشی گیاهان در چهار مرحله طی دوره رشد گیاه با تیامین در غلظت های صفر و ۱۰۰ میلی گرم بر لیتر، اسید آسکوربیک صفر و ۱۰۰ میلی گرم بر لیتر و بنزیل آدنین صفر و ۲۰۰ میلی گرم بر لیتر انجام شد. نتایج نشان داد که تیمار اسید آسکوربیک با تیامین و بنزیل آدنین، تعداد و طول شاخه جانبی را به ترتیب ۵/۲ و ۵/۳ برابر نسبت به شاهد افزایش داد و بالاترین میانگین وزن تر در تیمار اسید آسکوربیک با تیامین و بنزیل آدنین به دست آمد که نسبت به شاهد موجب افزایش ۵/۲ برابری گردید. بالاترین میانگین وزن خشک نیز در تیمار بنزیل آدنین به دست آمد. بیشترین عمر و قطر گل نیز در تیمار اسید آسکوربیک (۱۰۰ میلی گرم بر لیتر)، تیامین (۱۰۰ میلی گرم بر لیتر) و بنزیل آدنین (۲۰۰ میلی گرم بر لیتر) به دست آمد که عمر گل ۸۳ درصد و قطر گل ۷۲ درصد نسبت به شاهد افزایش داشت. به علاوه نتایج نشان داد که کلیه تیمارها به نحو معنی داری موجب افزایش کلروفیل a، کلروفیل b، کارتنوئید و قند احیاء نسبت به شاهد شدند.

کلیدواژه ها

Chlorophyll, Flowering, Petunia, Reduced sugar, Vegetative growth, اطلسی, رشد رویشی, قند احیاء, کلروفیل, گل دهی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.