تاثیر اتفن و روغن سویا بر زمان گلدهی دو واریته زردآلوی شاهرودی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دوفصلنامه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی، دوره: 7، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JCPP-7-1_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 350
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آسیه دهنوی

Horticulture Science Department, Shahrood University of Technology

مهدی رضائی

Horticulture Science Department, Shahrood University of Technology

حسین حکم آبادی

مرکز تحقیقات کشاورزی سمنان (شاهرود)

حسن قربانی قوژدی

Horticulture Science Department, Shahrood University of Technology

چکیده

به منظور به تاخیر انداختن زمان گلدهی در درختان زردآلو جهت کاهش احتمال خطر سرمازدگی بهاره، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در دانشکده کشاورزی دانشگاه شاهرود در سال های ۹۴-۱۳۹۳ انجام گرفت. در این آزمایش اثر محلولپاشی با روغن سویا (۱۰ و ۱۵ درصد) و اتفن (۱۰۰ و ۲۰۰ میلی گرم در لیتر) و ترکیب روغن سویا (۱۵درصد) و اتفن ۲۰۰ میلی گرم در لیتر در واریته زود گل رجبعلی و دیرگل خیوه ای مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که درختان محلولپاشی شده با روغن سویا، تنها  با یک روز اختلاف  نسبت به شاهد در هر دو رقم شکوفا شدند. بیشترین تاخیر در آغاز گلدهی و تمام گل در محلولپاشی روغن سویا ۱۵درصد و تیمار اتفن ۲۰۰ میلی گرم در لیتر به ترتیب با نه و هشت روز اختلاف نسبت به شاهد در رقم رجبعلی مشاهده شد و این در حالی بود که حداکثر تاخیر در آغاز گلدهی و تمام گل در رقم خیوه ای به میزان چهار و پنج روز در غلظت های ۱۰۰ و ۲۰۰ میلی گرم در لیتر اتفن بود. میزان سرمازدگی در درختان تیمار نشده نسبت به درختان تیمار شده با اتفن به طور معنی داری بیشتر بود. در میزان تشکیل میوه اولیه و ثانویه در زمان کاربرد اتفن و روغن سویا نسبت به شاهد افزایش معنی داری مشاهده شد. نتایج نشان داده که واریته زود گل زردآلو (رجبعلی) با نیاز سرمایی پایین تر بیشتر از واریته دیرگل تر (خیوه ای) تحت تاثیر تیمار اتفن قرار می گیرد.

کلیدواژه ها

Apricot, Delay Flowering, Ethephon, Frost, Fruit Set Percent, اتفن, تاخیر گلدهی, درصد تشکیل میوه, زردآلو, سرمازدگی بهاره

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.