بررسی آلودگی زیست محیطی دترجنت (LAS) در آب سواحل جنوبی دریای خزر
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: پنجمین همایش ملی مهندسی محیط زیست
- کد COI اختصاصی: CEE05_167
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2866
نویسندگان
کارشناس آزمایشگاه، پژوهشکده اکولوژی دریای خزر
چکیده
افزایش جمعیت جهان، اهمیت رعایت بهداشت و صنعتی شدن و به تبع آن استفاده از دترجنت ها محیط زیست را با خطرات جدی مواجه کرده است . این مواد از طریق فاضلاب های خانگی و صنعتی به رود خانه ها ریخته و در انتها وارد دریاها می گردد. در سالهای اخیر، ورود شویندهها به فاضلاب به لحاظ بروز مسائل و عوارض متعدد چون پدیده مغذی شدن و تجزیه ناپذیری گروه سخت شویندهها و ایجاد کف و ... سبب آلودگی منابع آبی و محیط زیست گردیده است. بنابراین، در مطالعه به بررسی تغییرات غلظت دترجنت (LAS) در آب حوزه جنوبی دریای خزر می پردازیم. در این تحقیق غلظت linear alkyl benzene sulfonate)LAS) در 8 ترانسکت در خط عمود بر ساحل در اعماق 10،50و 100متری آب دریا به صورت فصلی انجام شده است. در این مطالعه غلظت LAS به روش سابلیشن–متیلن بلو انجام گرفته است. طبق بررسی های به عمل آمده غلظت LAS در فصل بهار و پاییز در ترانسکت انزلی به ترتیب دارای ماکزیمم مقدار0.07و0.145میلیگرم بر لیتر و در فصل تابستان و زمستان در ترانسکت های تنکابن و نوشهر به ترتیب 0.045و0.087میلیگرم بر لیتر گزارش شده است. همچنین میزان غلظت دترجنت در غرب سواحل جنوبی دریای خزر(استان گیلان ) بیشتر از دیگر نواحی مرکزی و شرقی بوده است و می توان اظهار داشت که میزان مصرف دترجنت در آنجا بالاتر و از طریق تخلیه فاضلابهای شهری و صنعتی وارد رودخانه ها، تالابها و در نتیجه دریا شده است. بصورت کلی بررسی ها نشان میدهد میانگین غلظت شوینده ها ( LAS) در کل ایستگاههای حوزه جنوبی دریای خزر در سال88، 050/0 میلی گرم در لیتر بوده است . این مقدار نسبت به بررسیهای انجام شده در سال 87، 049/0میلیگرم بر لیتر تغییرات قابل ملاحظه ای نداشته اما نسبت سال 1379 (019/0 میلی گرم در لیتر) بیش از2 برابر افزایش داشته استکلیدواژه ها
دریای خزر،سورفکتانت ،LASمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.